Kennel Yenies

22.04.2012

Kennelnimeni on myönnetty 19.7.1990. Tavoitteenani on kasvattaa pienimuotoisesti terveitä, hyväluonteisia sekä rotumääritelmän mukaisia koiria. Aloitin kasvatustyöni kääpiösnautsereilla, joita on tullut 5 pentuetta (ensimmäinen pentue 1991). Rotu vaihtui vuonna 2006 shibaan ja niitä olen tähän mennessä kasvattanut 8 pentuetta.

Ensimmäisen koirani sain 1987 kääpiösnautserin. Siitä koiraharrastukseni syveni, aiemmin olin vain ulkoiluttanut ja hoitanut tuttavien koiria. Näyttelyt ja kasvatustyö sekä sen haasteet tulivat tutuiksi. Matkan varrella minulla on ollut kääpiösnautsereita, Akita, ceskyterrieri. Harrastuksiin on kuulunut niin näyttelyt, agility, tottelevaisuuskisat sekä rauniokoira- ja hakukoira harrastus. Tällä hetkellä harrastan koirieni kanssa näyttelyitä ja toimin tottelevaisuuskoulutus ohjaajana. Olen toiminut myös Ceskykerho ry hallituksessa ja jalostustoimikunnassa sekä Shiba ry:n jalostustoimikunnassa. Olen ollut mukana tekemässä jalostuksen tavoiteohjelmaa sekä ceskyterriereille että shiboille.

Pennut kasvavat kotioloissa. En lupaa näyttelytähteä vaan ensisijaisesti uuden perheenjäsenen. Pennut luovutetaan eläinlääkärin tarkastamina, rekisteröityinä, mikrosirutettuina. Lisäksi mukaan tulee pentupaketti, joka sisältää kuivamuonaa sekä tekemäni pentuoppaan. Pennun hinta sisältää arvonlisäveron.

Vaikka en näyttelytähteä lupaakaan, niin toivon että kasvattini kävisivät näyttelyssä edes muutaman kerran. Sen avulla pystyn arvioimaan jalostustyöni onnistumista ja sen jatkoa. Olen mielelläni apuna näyttelyyn liittyvissä asioissa ja niitä voidaan suunnitella yhdessä.

Järjestän pentutapaamisia ajoittain, jolloin teemme yhteislenkin. Näistä aina infoa sähköpostitse.

Järjestän myös joukkotarkastustilaisuuksia (eläinlääkäriasemalla) kasvateilleni, joissa suoritetaan suositellut terveystutkimukset kasvateilleni ( silmät, polvet, kyynärät ja lonkat). Nämä koiran omistaja maksaa itse, mutta hinta on hieman halvempi, kun saadaan isompi porukka kasaan. Samalla on myös hyvä tilaisuus tavata muita kasvattieni omistajia ja pentuesisaruksia.

Sivuiltani löydät tietoa koiristani, kasvateistani sekä tulevista pentueista.Haluan aina tavata mahdolliset tulevat pennunomistajat ennen kuin teen myyntipäätökseni. Olet tervetullut tutustumaan koiriini, otathan yhteyttä ensin sähköpostitse, niin sovitaan tapaamisesta. Tällä hetkellä pyrin sopimaan rotuun tutustumiset lähelle suunniteltuja pentueita.

Kannattaa tutustua myös rotuun etukäteen esim. näyttelyissä ja shiba yhteislenkeillä (lenkeistä tietoa Shiba ry sivuilla). Olen koonnut linkkejä Shiba rotuna osioon, joita on hyvä käydä myös katsomassa. Jos olet ensimmäistä koiraa hankkiva, niin kannattaa myös miettiä, mitä muutoksia uusi perheenjäsen tuo tulessaan.

Suorittamani kurssit:

SuKoKa, Suomen Koirankasvattajat ry: Kasvattaja-akatemia 2013-2014

Suomen Kennelliitto: Kasvattajan perus- ja jatkokurssi (1989,2000,2004)

Suomen Kennelliitto: Jalostusneuvojan peruskurssi

Suomen Kennelliitto: Koulutusohjaajakurssi (tottelevaisuus), kehäsihteerikurssi, koetoimitsija