13.8.2022

Matka Sawo shown kolmipäiväiseen näyttelyyn ei alkanut hyvin, kun menomatkalla asuntoautoomme tuli vika. Onneksi se saatiin perjantaina korjattua ja näin pääsimme jatkamaan matkaa kohti Mikkeliä. Perjantain näyttelypäivä jäi siis välistä. Sunnuntaille en voinut Pipaa ja Kiriä ilmoittaa, koska niiden kasvattaja piti olla tuomarina. Kun näyttelykirje tuli niin siinä olikin tuomarin muutos shiboille ..... no näitä sattuu.

Lauantai jäi siis ainoaksi näyttelypäiväksi. Kaikeksi onneksi pahin vesikuuro tuli juuri kun oli meidän kehän vuoro ja kastuttiin. Onneksi sadetakki oli mukana. Lauantaina tuomarina oli Hilkka Salohalla. Kiri oli PN 2 ja sai vara NORD-SERTin. Pipa suoritti ensiesiintymisen nuorten luokassa saaden ERI/1 SA ja oli PN3 sekä sai SERTin. Näin ollen Pipa on siis serttiä vaille valio. Tuon viimeisen sertin se voi nykysääntöjen mukaan ottaa vastaan, kun on täyttänyt 2 v. Myös Kuura (Y Lady Yokotai) oli kehässä ja sai EH/3.

Sunnuntaina tuomarina oli Jasna Matejcic, Serbiasta. Mitä teki Kuura oli ROP ja sai CACIBin. Onnea Sari ja Kuura. Oli hienoa katsoa sivusta hienoa koiran esittämistä ja nähdä oma kasvattinsa ROP:na.

Kaiken kaikkiaan siis erinomainen viikonloppu takana huonosta alusta huolimatta.

Sawoshow INT 7.8

Judge Jasna Matejcic, Serbia

Yenie's Lady Yokotai BOB, CACIB

28.7.2022

Kuten olen jo aiemmin laittanut niin näitä sivuja päivitän säännöllisen epäsäännöllisesti. Viimeinen näyttelykäynti oli kesäkuussa Lappeenranta-Kotka viikonloppu. Vielä viimeiseen asti mietin, että vienkö Kirin kehään, koska sillä oli aika hirveä karvan lähtö. No pesu ja föönaus teki ihmeitä ja turkki oli siistin näköinen.

Lappeenrantaan saavuttiin illalla näyttelypaikalle eli raviradalle. Yöpyminen ja reissut sujuu kätevästi matkailuautolla. Lauantaiksi oli luvattu sadetta, joka sitten alkoi juuri kun meidän kehä loppui. Tulokset olivat aika upeat ja en ollut odottanut näin hyvää menestystä. Tuomarina Drobnjak Darko, Serbiasta. Kiri oli ROP ja Pipa ROP-juniori + jun-sert, PN2 + sert. Lisäksi BIS-juniori ryhmäkehässä Pipa pomittiin 9 parhaan joukkoon, mikä on huikea saavutus. Ryhmätuomarina Leni Finne. Sopivasti se sade tuli juuri ryhmäkehien aikaan, joten kastuttiin hieman. Iso kiitos myös sille avuliaalle shiba ihmiselle, joka auttoi Pipan esittämisessä PN kehässä.

Näyttelyn jälkeen suunnattiin Kotkaan ja siellä seuraavana päivänä näyttely. Kiri ERI/2 PN4 ja Pipa ERI/4. Hieno arvostelu molemmille. Viikonloppu meni nopeasti näyttelyissä ja näyttelyn jälkeen tehtiin vielä koirien kanssa pitkä lenkki Kotkan kansallisessa kaupunginpuistossa, jossa oli upea kukkaloisto. Asuntoautolla matkailu ja näyttelyreissut sopii hyvin yhteen.

Myös Sari on käynyt ahkerasti Kuuran ( Y Yokotai) näyttelyissä ja oli Oulu KV hienosti VSP + CACIB, tuomarina N.Karlsdotter.

Pipa kävi myös virallisissa terveystarkastuksissa kesäkuussa hienoin tuloksin. Silmät terveet, polvet 0/0, lonkat A/A ja kyynärät 0/0.


Pipa Lappeenranta: ROP-jun, jun-sert, PN2, sert ja poimittiin 9 parhaan joukkoon BIS-juniori loppukilpailuissa

Pipa at Lappeenranta: BOB-jun, jun-cac, BB2, CAC, shortlisted among 9 best in BIS-junior group finals


Suomen Shiba ry muisti vielä kunniakirjalla Vuoden kasvattaja 2021 voitosta. Kiitos Team Yenie´s kun teitte tästä mahdollisen ja ensimmäisen kasvattajaluokkani sain esitettyä Helsingin voittajanäyttelyssä 2021, joka minulle merkitsee paljon. Voittajanäyttelyissä olen käynyt pikkutytöstä lähtien ja haaveillut, jos joskus koirani saavuttaisi tuon tittelin ja saisin vielä esittää kasvattajaluokan ko näyttelyssä. Yhtenä vuonna olin myös ilmoittanut kasvattajaluokan, mutta yksi koirista oli niin turkiton, että en saanut ryhmää kokoon kun koiraa ei esitetty näyttelyssä.

08.04.2022

Voihan korona.... alkuvuodelle oli näyttelyihin ilmottauduttu, mutta koronan vuoksi ne peruttiin. Sitten ruvettiin odottamaan perinteistä kevät reissua Vilnan voittajanäyttelyyn maaliskuussa. Kun vihdoinkin päästiin reissuun ja päästiin Vilnaan tuli mieleen kuinka mukavia ulkomaan näyttelyreissut onkaan.

Vilnassa oli kolmipäiväinen näyttely 4-6-3 ja lauantaina oli Vilnan voittajanäyttely. Viikonloppu meni hienosti. Kiri kahtena päivänä ROP ja Vilnan voittaja -22, sekä sunnuntaina vielä sert ja vara-cacib. Pipa esiintyi hienosti junioriluokassa saaden perjantaina eh (tuomarin mielestä tarvitsee aikaa, ja onhan se junnu vielä), lauantaina junioriluokassa eri/3 ja sunnuntaina eri/2. Ihana viikonloppu ja pieni kevätreissu samalla.

Sitten olikin vuorossa joukkotarkastus, joka toteutettiin Vetsonissa. Mukana olivat Kirin pennut Hoka ja Tarkka, Kuura uusinta tarkastuksessa sekä Akira lonkka ja kyynärkuvissa. Priimaa pukkaa tavataan sanoa. Kasvattajana olen erittäin tyytyväinen tähän. Seuraava joukkotarkastus järjestetään myöhemmin erikseen ilmoitettavana aikana.

Meinasi jäädä viime vuoden messaripäivitys tekemättä. Voittaja näyttelyssä joulukuussa sain vihdoinkin kasaan ensimmäisen kasvattajaryhmäni ja siitä kuuluu iso kiitos kasvattieni omistajille, jotka ilmoittivat koiransa näyttelyyn. Kasvattajaluokassa esiintyivät: Kuura, Mauno, Akira ja Sibelius. Kasvattajaryhmäni oli ROP, KP. Kasvattajaryhmän esittäminen voittajanäyttelyssä messarissa on hienoa ja oli ihanaa katsoa, kun Sari luotsasi kasvattajaryhmän kehässä. Itse sain vain jännittää kehän laidalla miten meidän käy.

Suomen shiba ry vuosittaisessa Vuoden Shibat 2021 kilpailussa kennelini sijoittui ensimmäiseksi.

Seuraavat pentusuunnitelmat ovat ajankohtaisia ensi syksynä.


Kennel Yenie's ROP-kasvattaja, KP, Voittaja 19.12.2021

Suomen Shiba ry Vuoden kasvattaja 2021

Alla Team Yenie's iloisissa tunnelmissa ROP-kasvataja voiton jälkeen: Sibelius, Akira, Mauno, Kuura
15.10.2021

Aika on taas vierehtänyt ja paljon on ehtinyt tapahtua. Elokuun loppupuolella kävimme pikaisella visiitillä Liettuassa Vytautaksen luona ja paluumatkalla kyydissä Kirin seurana oli Pipa. Pipa on väriltään seesami, joten nyt meiltä löytyy sitten koko värisuora. Pipa on sopeutunut laumaan hyvin ja Kiri on saanut hyvän leikkikaverin.

Syyskuuna alussa olikin vuorossa sitten SSKY erikoisnäyttely Lahdessa, jossa tuomarina Erika Häkkinen. Kasvateistani molemmat Kirin pennut oli ilmoitettu pentuluokkaan ja hienosti ne esiintyivätkin. Sijoitukset 2 ja 3 pentuluokassa hyvin arvosteluin. Kuura oli täysin karvaton ja sai tyytyä EH:n, mutta sai hyvän arvostelun. Kiri oli PN 2 hyvällä arvostelulla. Päivä oli mukava ja kehän jälkeen nautittiin näyttelykahvit. Pipa oli mukana vain turistina.

Syyskuussa oli vuorossa näyttely Palangassa. Pipa oli molempina päivinä ROP-pentu ja Kiri sijoittui valioluokan 2 ja 4. Kiri oli vain ns. täytekoirana, kun sillä on jo tarvittavat sertit ym Liettuasta. Mukava viikonloppu kuitenkin hyvien ystävien seurassa (Vytautas ja muita hänen kasvattiensa omistajia).

Näyttelyrintamalta myös mukavia uutisia. Vantaan Let's Go näyttelyssä Kuura oli PN 3 (vain 4 narttua sai SA:n) ja Mauno kävi pyörähtämässä Keuruulla ensimmäisessä virallisessa näyttelyssä sitten pentuluokan ja sai ERI/ 1 kera hienon arvostelun. Ihanaa kun kasvatit ovat aktiivisia näyttelyssä kävijöitä.

15.10.2021

End of august we made a short weekend trip to Lithuania. We visited Kiri's breeder Vytautas Baranauskas and now we have a new dog at our gang. Pipa has settled down very well to our gang. Thank You Vytautas Baranauskas of this opportunity to get Pipa to us.

Pipa at Palanga INT dog show: 2 x BOB-puppy

13.08.2021

Iloisia uutisia 8.8 Rovaniemen ryhmänäyttelystä. Yenie's Lady Yokotai on uusi Suomen muotovalio. Tuomarina Marjatta Pylvänäinen-Suorsa. Kuura ROP, SERT, MVA. Onnea Sari. Se viimeinen sertti oli kiven alla, mutta tulihan se sieltä.

13.08.2021

We got a new champion. Rovaniemi group show 8.8 judge Marjatta Pylvänäinen-Suorsa: Yenie's Lady Yokotai BOB, CAC,FIN CH.Congratulations to owner Sari.

26.07.2021

Viikonlopuksi suunnattiin Kalajoelle ja sunnuntaina siellä oli KV näyttely, jossa tuomarina Rade Vesic Serbiasta. Kiri oli ROP ja ryhmäkilpailuissa päästiin taas 6 parhaan joukkoon. Kyllä on hieno tunne, vaikka sijoitusta ei tullutkaan. 5 ryhmä on kuitenkin iso ryhmä ja shiba kuitenkin Suomessa sijoittuu harvoin ryhmässä. Ryhmä tuomarina oli Korna Dina, Virosta

26.07.2021

Kalajoki INT Dogshow: Fumiko No Katsuharu Go Zara BOB,CACIB (judge: Rade Vesic, Serbia) also shortlisted in group finals among 6 best (judge: Korna Dina, Estonia)

17.07.2021

Mikä ihana kesäloman aloitus, eli vihdoin koiranäyttelyyn. Kohteena Imavere, Viro. 4.7 Fumiko No Katsuharu Go Zara "Kiri" oli ROP, tuomarina Harry Vella, Malta. Sitten odoteltiin ryhmäkehiä. Ryhmän 5 otti Tamas Jakkel, Unkari. Kiri poimittiin isossa 5 ryhmässä 6 parhaan joukkoon, mutta tällä kerralla ei sijoitusta. Hieno loman aloitus viikonloppu.

Kuva: Alexanderdesign.lv

17.7.2021

4.7 Imavere, Estonia: Fumiko No Katsuharu Go Zara BOB, judge Harry Vella, Malta. Also group 5 finals shortlisted among 6 best, not placed. Judge: Tamas Jakkel, Hungary.

Photo: Alexanderdesign.lv

04.0402021

Pentujen kanssa aika menee niin nopeasti ja hommaa niiden kanssa riittää, että ei juurikaan ehdi päivittää sivuja. Aika on kuitenkin antoisaa ja käytän sen parhaalla mahdollisella tavalla hyödyksi, jotta pennut saavat hyvät eväät lähtiessään omiin koteihinsa. On mielenkiintoista nähdä, millaiseksi nämä pojat kehittyvät ja kasvavat. Kiri oli erinomainen huolehtivainen äiti ja Giza toimi myös hyvänä mummokoirana pennuille.

Seuraavan pentueen suunnitelmat ovat vielä täysin suunnitelma asteella. Toteutuminen riippuu täysin siitä, milloin nartun juoksut tulevat. Tällä hetkellä tuntuu oudolta tai ehkä siihen on jo jokseenkin tottunut, että näyttelyihin ei voi mennä vallitsevan tilanteen takia. Toivotaan kuitenkin, että tilanne hellittää ja päästään palaamaan normaaliin jossain vaiheessa.

Olen aloittelemassa koulutustoimintaa ja pääsiäisen jälkeen on alkamassa näyttelykurssit eläintarvikeliike Finnpet tiloissa Järvenpäässä. Lisätietoa saat ottamalla yhteyttä liikkeeseen. Myös pentukurssi on suunnitteilla.

07.02.2021

Kirin pennut syntyivät perjantaina 5.2. Tähän pentueeseen syntyi kaksi urosta. Näille molemmille on jo kodit olemassa. Pennut olivat hyvin virkeitä syntyessään ja painot ovat kehittyneet hyvin näiden kahden päivän aikana. Kiri hoitaa pentujaan hyvin. Pari viikkoa menee melko helposti, mutta sitten alkaakin erilaiset päiväohjelmat kun silmät aukeavat ja pennut lähtevät liikkeelle.

ENG Kiri's puppies born on friday 5.2. Two males. Both puppies are doing very well and Kiri is excellent mom to puppies.

01.01.2021

Uusi vuosi, uudet kujeet tavataan sanoa. Toivottavasti tämä poikkeuksellinen tilanne, jota elimme viimevuonna helpottaa ja pääsemme takaisiin normaaliin. Tämä tarkoittaa paluuta koiranäyttelyihin ja näyttelytreeneihin jne. sekä pentutreffien järjestämiseen.

Yhtenä päivänä kun tyhjentelin sähköpostiani, niin päätin laskea vuoden 2020 pentukyselyiden määrän. Se oli aika huima 265 kappaletta. Olen pyrkinyt vastaamaan jokaiselle, mutta tuohon määrään jonkun sähköposti voi hukkua. Monessa sähköpostissa esitetään toive tulla tutustumaan rotuun meille. On varmasti ymmärrettävää, että jos ottaisin kaikki halukkaat meille niin se veisi todella paljon aikaa. Siksi suosittelen rotuun tutustumiseen Shiba ry yhteislenkkejä, niissä näkee useamman shiban samalla kertaa ja voi haastatella useampaa shiban omistajaa. Toki tämän hetkisten rajoitusten takia yhteislenkkejä ei järjestetä. Näistä yhteislenkeistä löytyy tietoa Shiba ry sivuilta.

Päätimme viime vuoden hienoihin uutisiin. Kirille oli nimittäin varattu ultraääniaika tiineyden varmistamiseksi 31.12 ja kyllähän siellä pentuja näkyi. Tulossa on pieni pentue ja näille pennuille on kodit jo tiedossa.

Fumiko No Katsuharu Go Zara

C.I.B EST CH & BALT CH

Kansainvälinen muotovalio

Viron muotovalio

Baltian muotovalio

Handzimemesite Giza

EST VET CH & BALT VET CH

Viron veteraanimuotovalio

Baltianveteraanimuotovalio

30.10.2020

Syksy on mennyt nopeammin kuin uskookaan. Koronatilanne on aiheuttanut muutoksia normaaliin elämään ja koiranäyttelyitä peruttiin paljon. Onneksi kuitenkin joitakin näyttelyitä oli ja saatiin hienoja tuloksia.

Heinäkuun loppupuolella oli Tallinnassa maaliskuulta siirtynyt näyttely. Tottakai sekä Kiri että Giza ajoittivat pahimman karvanlähtönsä juuri tuohon. No ajattelin, että lähdetään joka tapauksessa tulihan siinä pieni reissu tehtyä. Pesua ja föönausta ja turkit oli jonkinlaisessa kunnossa. Reissuun lähti myös hyvät ystävämme ranskanbulldogginsa kanssa.

Ilma oli hyvä koko viikonlopun ja näyttelyjärjestelyt toimivat loistavasti. Viikonlopun saldo oli uskomaton.

Lauantaina 25.7 tuomarina oli Kornelia Butrimova Liettuasta ja 10 shibaa ilmoitettuna. Kiri oli VSP ja sai sertin. Näin ollen siitä tuli Viron muotovalio sekä samalla Baltian muotovalio. Giza oli ROP veteraani ja sai veteraanisertin. Näin ollen siitä tuli myös Viron veteraanimuotovalio sekä samalla Baltian veteraanimuotovalio. Oli kyllä jännä paikka. En laskenut mitään tuon varaan, että ne sertit tulisi molemmille, joten aivan huippu viikonloppu.

Sunnuntaina 26.7 tuomarina oli Jurate Butkiene Liettuasta ja 10 shibaa ilmoitettuna. Tuomari ihastui selkeästi Gizaan ja näin ollen Giza oli VSP ja ROP veteraani. Kiri oli PN2.Eli ei huonosti mennyt tämäkään päivä. Serttejä ei enää tullut, kun ne oli saatu jo edellisenä päivänä.

Gizan arvostelu oli hienoa luettavaa: 13 y, very nice bitch, still in excellent condition, beautiful true japanese expression, well set ears & tail set. Moves & shows still very well.

Elokuussa Y Lady Yokotai "Kuura" kävi näyttelyissä ja yritettiin saada sitä viimeistä serttiä. Harmittavasti se jäi vieläkin saamatta, toki lähellä oli mutta niin kaukana. Kuura kuitenkin avasi CACIB tilinsä Pori KV näyttelyssä ollen PN2 (ilman turkkia), tuomarina Maarit Hassinen ja 15 shibaa ilmoitettu.

Pojatkin korkkasivat pentunäyttely uransa ja hienosti niilläkin meni. 6.9 Vantaan pentunäyttelyssä tuomarina Kirsi Honkanen Y Minamoto No Yoritomo "Akira" ROP-pentu, KP ja Y Minamoto No Yoshitsune PEK, KP. Myös Y Minamoto No Yorimasa oli pentunäyttelyssä Jyväskylässä tuomarina Juha Putkonen. Mauno oli ROP-pentu.

Porvoossa 12.9 tuomarina Paula Rekiranta 23 shibaa ilmoitettuna. Y Lady Yokotai "Kuura" oli PN 3 hyvällä arvostelulla. Ystäväni shiba oli ensimmäisessä näyttelyssä hienoin tuloksin. Runner Star L'Hitomewohiku PU2 ja sai ensimmäisen serttinsä.

Kuura kävi vielä Lahdessa näyttelyssä, jossa tuomarina Erika Häkkinen. Hyvällä arvostelulla arvosteltiin ERInomaiseksi. Näin ollen serttin metsästys jatkuu, kunhan näyttelyitä taas rupeaa olemaan.


Tallinna 25.7

Tallinna 26.7

10.07.2020

Loppukevät ja alkukesä on mennyt ilman näyttelypäivityksiä. Korona pandemian takia kaikki näyttelyt peruttiin ja nyt näyttäisi siltä, että syksyllä jo toteutuisi joitakin näyttelyitä. No niitä odotellessa.. päästiin aloittamaan myös näyttelytreenit ja on ollut mukava nähdä M-pentueen pojat Miskaa lukuunottamatta niissä. Hyvin tasaisesti pennut ovat kasvaneet ja ovat siinä nuorisoiässä nyt eli aika kesken kehityksen. Mukavaa on ollut nähdä myös, se että kaikki ovat reippaita ja rohkeita eli omistajat ovat tehneet tärkeää ja hyvää työtä pentuajan sosiaalistamisen kanssa. Sosiaalistaminen on yksi tärkeä osa pennun kasvattamisessa ja koulutuksessa, se vaikuttaa myös siihen, että koirasta saa kivan kaverin ja sen kanssa on helppo liikkua kaikkialla.

Pentusuunnitelmia on, mutta niiden toteutuminen riippuu täysin narttujen juoksuista. Pentukyselyitä tulee edelleen paljon ja voin kertoa että tämän kevään aikana sähköpostini on pullistellut pentukyselyistä. Niitä on aina tullut paljon, mutta tuntuu että nyt niitä on tullut kaksinkertainen määrä.

Olen kirjoittanut tästä jo aiemminkin, mutta haluan jälleen nostaa tämän asian esiin. Kun etsit shiban pentua, niin varaudu siihen, että voit joutua odottamaan sitä omaa pentua pidempäänkin. Ei ole harvinaista, että oman pennun odotteluun voi mennä 1-2 vuotta. Toki joskus voi onnistaa ja saakin pennun nopeammin. Sitä omaa pentua ei yleensä saa silloin, kun itselle olisi se paras hetki esim. kesäloman yhteyteen. Kannattaa siis varautua siihen, että pentua joutuu odottamaan pidempäänkin. Rotuun voi ja kannattaa käydä tutustumassa Shiba ry yhteislenkeillä, joista löytyy tietoa Shiba ry sivuilta.

21.04.2020

Pennut lähtivät omiin koteihinsa ja viestien mukaan niillä menee hyvin, sen verran iloisia viestejä on tullut. Ihanan aktiivisia omistajia ja olen varma, että näistä ihanista pennuista kasvaa oikein mallikelpoisia shiboja.

Maaliskuussa suuntasimmekin sitten Vilnan näyttelyyn. 3 päivän näyttelyturnee, samanlainen jossa olimme jo 2 vuotta sitten. Mukaan lähtivät myös hyvät ystävämme ranskanbulldogginsa kanssa.

Viikonloppu oli tiivis ja täynnä mukavaa sekä rentoa näyttelytunnelmaa. Shiboja oli ilmoitettu 11 kpl, samat joka päivälle. Tulokset olivat mahtavat. Kirille joka päivältä CACIB, sekä Liettuan sertti. Näin ollen Kirille tuli uusia titteleitä: Liettuan muotovalio, Liettuan voittaja 2020, sekä se sai viimeisen tarvitsemansa CACIBin ja näin ollen Kansainvälisen muotovalion arvo on vahvistusta vailla. Giza oli joka päivä ROP-veteraani ja sai myös Liettuan Veteraani Voittaja 2020 tittelin, Liettuan veteraanivaliohan se on jo. Aivan ihana näyttelyreissu takana ja ehdittiin hieman Vilnaakin kierrellä. Kyllä tuo kaksikko on semmoinen rusettihaipari, että ei ole vähään aikaan ollut. Lisäksi molemmat nauttivat mukana olosta ja Gizan ikä ja hyvä kunto ovat aina tuomareille yllätys. Tänäkin viikonloppuna tuomarit eivät olleet uskoa korviaan, kun kysyttäessä ikää kerroin että Giza on 12,5 vuotias.

Vilnan jälkeen kahden viikon kuluttua oli tarkoitus lähteä Tallinnaan näyttelyyn, mutta vallitseva korona tilanne sotki suunnitelmat. Näyttely siirrettiin heinäkuulle, saa nähdä toteutuuko se. Nyt siis tuli pakollinen tauko näyttelyihin, eikä oikein näyttelytreenejäkään voi järjestää. No nyt on tärkeää noudattaa vallitsevia ohjeita ja toivoa, että tilanne normalisoituu pikku hiljaa.

Mitä pentusuunnitelmiin tulee, niin ne ovat edelleen voimassa. Toki tällä hetkellä pentukyselyitä tulee todella paljon. Tällä hetkellä kannattaa varautua siihen, että sitä omaa pentua voi joutua odottamaan 1-2 vuotta. Tämä odotusaika on hyvä käyttää rotuun tutustumiseen ja kunhan nämä koronarajoitukset poistuvat, niin on hyvä suunnata Shiba yhteislenkeille tai näyttelyihin tutustumaan rotuun lisää.

21.4.2020 ENG

We had a great weekend in Vilnius. 3 INT dogshows and results was great.

Fumiko No Katsuharu Go Zara 3 x LT CAC, 3 x CACIB -> New LT CH, Lithuanian Winner 2020 and INT CH ( not yet confirmed)

HAndzimemesite Giza 3 x BOB veteran and Lithuanian Veteran Winner 2020Viikonlopun rusettisaalis

27.02.2020

Kuuran pennut syntyivät 9.1.2020. Saldona 4 poikaa. Synnytys meni erinomaisesti ja Kuura hoiti pentunsa myös erittäin hyvin. Päivityksiä ei juuri tänne ole ehtinyt laittaa, koska pentue on vienyt oman aikansa. Pennut kehittyivät ja kasvoivat hienosti ja eläinlääkärin tarkastuksessa kaikki saivat terveen paperit.

06.12.2019

Tämä vuosi on mennyt huonosti penturintamalla, mutta nyt vihdoin saimme eilen odotettuja iloisia uutisia. Y Lady Yokotai kävi ultrassa eilen ja todettiin tiineeksi. Pentuja odotetaan syntyväksi viikolla 2. Tällä hetkellä kaikille pennuille on jo koti.

Pentujen kyselijöille tiedoksi, että tällä hetkellä shibojen pentuja joutuu odottamaan pidempäänkin. 1-2 vuotta odotusta ei ole mikään mahdoton. Toki, joskus sattuu se onnenkantamoinen ja pentu löytyykin nopeammin. Tämä aika kannattaa käyttää hyödyksi ja tutustua rotuun, siihen millainen shiba on ja tehdä se päätös onko shiba juuri itselle se oikea ja sopiva rotu. Mitä haluaa koiralta ? Tutustumiseen hyviä paikkoja ovat koiranäyttelyt ja shiba yhteislenkit, joista löytyy tietoa Suomen Shiba ry sivuilta.

Muutamia asioita kanattaa ottaa huomioon. Vaikka shiba on alkukantainen rotu ja sitä on aiemmin käytetty pienriistan metsästykseen, niin se ei tee sitä metsästyskoiraa. Tänä päivän Japanissa shiba on puhtaasti seurakoira. Jonkinlaista saalis/riistaviettiä on ja se asettaa hieman rajoituksia mm. shiban vapaana pitämiselle. Shiba ei myöskään ole itsepäinen. Se oppii asiat helposti, mutta on eriasia tekeekö se niitä toistaen vrt. tottelevaisuus liikkeet. Shiba on itsenäinen, omanarvon tunteva. Se vaatii johdonmukaisen koulutuksen ja hyvän sosialistamisen. Nämä asiat kun ottaa huomioon, niin shibasta saa mukavan koirakaverin itselleen, jonka kanssa on helppo liikkua missä vain.

Vastailen kyllä pentukyselyihin sähköpostitse edelleenkin, mutta joskus siihen saattaa mennä hieman aikaa, joten olettehan kärsivällisiä.

13.10.2019

30.09 vietettiin ilta Mevetissä, johon olin järjestänyt joukkoterveystarkastuksen kasvateilleni. Tarkastuksen suoritti huippu eläinlääkäri Lotta Axelson, hänelle isot kiitokset, että jaksaa tällaisia joukkotarkastuksia pitää. Aiemmin mukana oli myös hänen isänsä Per "Pelle" Axelson. Mevetin aina ihana ja palvelualtis henkilökunta tekee aina illasta niin mukavan.

Joukkotarkastuksessa tarkastettiin 10 shibaa, joista kaksi omaa kasvattiani ja lisäksi työkaverin labradorinnoutaja.

Hienoja tuloksia sieltä tuli. L-pentue on nyt tarkastettu ja priimaa pukkaa kuten tavataan sanoa.

Y Lady Yokotai: lonkat A/A, polvet 0/0, kyynärät 0/0, silmät terveet

Y Lady Lucia: lonkat A/A, polvet 0/0, kyynärät 0/0, silmät terveet

Kiitos omistajille kun toitte koirat tarkastukseen.

22.08.2019

Mikä näyttelykesä takana. Heinäkuussa rusetteja kerättiin sellaiseen tahtiin, että vieläkin pyörryttää.

Näyttelyturnee alkoi heinäkuussa Unkarista Debrecenin näyttelystä. 20.7 oli aamunäyttelynä kansallinen näyttely ja iltanäyttelynä kansainvälinen näyttely. Päivä oli kuuma, eikä ukkosilta ja sateelta vältytty. Näyttely oli urheilukentällä ja tunnelma mukavan leppoisa. Paikallisella järjestäjä koirakerholla oli vuosijuhla, joten iltanäyttelyssä ennen ryhmäkehiä vietettiin synttäreitä ja tarjolla oli kakkua ja kuohuviiniä, lisäksi palkittiin paikallisen koirakerhon henkilöitä. Päivä oli ikimuistoinen ja tulokset puhukoon puolestaan. Iltanäyttelyssä oli se hienoa, että ryhmäkehät aloitettiin vasta n klo 21 eli BIS kehät käytiin lähellä puolta yötä. Päiväkin meni mukavasti, kun Puolalainen ystäväni Yola oli ilmoittanut koiransa samaan näyttelyyn ja samalla tutustuin myös hänen ystäväänsä Ewelinaan, jolla oli päivän ROP ja VSP shiba. Mukava päivä ihanien ystävien kanssa.

Debrecen 20.7 KR ( 6 shibaa ilmoitettu)

Tuomari: Erdös Laszlo HU

Fumiko No Katsuharu Go Zara ROP, SERT

Handzimemesite Giza ROP veteraani, SERT ja BIS 3 veteraani (ryhmätuomari Gröschl Ferenc HU)

Debrecen 20.7 KV ( 7 shibaa ilmoitettu)

Otakar Vondrous CZ

Fumiko No Katsuharu Go Zara VSP, SERT, CACIB

Handzimemesite Giza ROP veteraani, SERT ja BIS veteraani (ryhmätuomari Erdös Laszlo HU)

Siis ihan mieletön fiilis siitä, että meidän 12 v mummo on aamunäyttelyn BIS 3 veteraani ja iltanäyttelyn BIS veteraani. Kun heräsin näyttelyn jälkeisenä aamuna, niin piti vielä pariin otteeseen miettiä että oliko se totta. Kyllä se oli, pokaalit oli niistä voitoista muistuttamassa.

Seuraavalle viikonlopulle suunnattiin Latviaan ja siellä Liepajan näyttelyyn. Liepajassakin molemmat näyttelypäivät olivat Unkarin tapaan kuumia, eikä täälläkään säästytty ukkoselta ja sateelta.

Liepaja Dzintara Kauss 27.7 (ilmoitettu 6 shibaa)

Tuomari: Gabriela Ridarcikova SK

Fumiko No Katsuharu Go Zara ROP, SERT ja ryhmäkilpailussa oltiin 7 parhaan joukossa (tuomari Juta Haranen)

Handzimemesite Giza ROP veteraani, PN 3, VET sert

Liepaja Dzintara Vasara 28.7 (ilmoitettu 8 shibaa)

Tuomari: Malgorzata Wieremiejczyk-Wierzchowska PL

Fumiko No Katsuharu Go Zara VSP

Hamdzimemesite Giza ROP veteraani, PN 4

Kesäloma meni mukavasti koiranäyttelypainotteisesti. Yksi viikonloppu väliä, jolloin palailtiin reissusta ja seuraavana viikonloppuna oli Kotka KV. Vettä tuli sielläkin. Viikko väliä ja seuraavana viikonloppuna perinteiset Kouvola ja Heinola. Näissä ilma oli hyvä ja aurinko paistoi. Kiri ja Giza jatkoivat voittokulkuaan. Ei tästä kaksikosta voi muuta sanoa kuin että upea kesä näyttelyissä takana. Ulkomaille lähdettiin ajatuksella että toivottavasti saadaan ne mitä lähdettiin hakemaan ja saatiinhan ne, vaikka koskaan ei voi olla varma.

Kotka KV 11.8 (ilmoitettu 11 shibaa)

Tuomari Carmen Navarro Guisando, Espanja

Fumiko No Katsuharu Go Zara ROP, CACIB

Handzimemesite Giza ROP veteraani

Kouvola 17.8 (ilmoitettu 4 shibaa)

Tuomari Nina Janger

Fumiko No Katsuharu Go Zara ROP

Handzimemesite Giza ROP veteraani, PN 2

Heinola 18.8 (ilmoitettu 5 shibaa)

Tuomari: Pirjo Aaltonen

Fumiko No Katsuharu Go Zara ROP

Handzimemesite Giza ROP veteraani, PN 2

Debrecen 20.7

BOB, CAC Fumiko No Katsuharu Go Zara

BOS,CAC Taigen Go You Djenima

BOB Veteran, CAC Handzimemesite Giza also BIS 3 veteran

Debrecen 20.7

BOS, CAC, CACIB Fumiko No Katsuharu Go Zara

BOB, CAC, CACIB Taigen Go You Djenima

BOB Veteran, CAC Handzimemesite Giza also BIS Veteran

Debrecen 20.7 Handzimemesite Giza BIS VETERAN

Liepaja 27.7

BOB, CAC Fumiko NoKatsuharu Go Zara

Kotka INT 18.7

BOB,CACIB Fumiko No Katsuharu Go Zara

7.8.2019

Tuusula NORD summershowhun oli ilmoitettu Giza ja Kuura. Kirin jätin pois, koska ajattelin, että sen turkki ei ole vielä valmis. No miten kävi... Gizan turkki ei ollut täydellinen, Kirin turkki sellaisessa vaiheessa että olisin voinut ilmoittaa sen näyttelyyn ja Kuura oli tiputtanut jo osan turkista. Näin se aina vaan menee.

"Kotinäyttelyssä" tuomarina Irina Poletaeva ja shiboja oli ilmoitettu 13 kpl. Olin ajatellut, että hyvä jos Giza on ROP veteraani... mutta kuinkas sitten kävikään. Kuura sai EH:n ja oli luokkansa kakkonen, juurikin puuttuvan turkin takia. Arvostelu oli oikein hyvä. Sari on tehnyt hyvää työtä Kuuran kanssa ja se esiintyi varsin mallikelpoisesti. Tuomari jakoi vain yhdelle urokselle ja kahdelle nartulle SA:n.

Kun menimme kehään ja tuomari kysyi Gizan ikää, kerroin sen olevan 12 v. Tuomari ei ollut uskoa, sanoi että on todella hyvässä kunnossa ikäisekseen. Arvostelu oli upea: 12 years old. Super condition for the age. Very well balanced. Typica proportions. Nice head. Oriental expression. Excellent ears. Still strong topline. Good chest. Easy movement. Lovely temperament. Moves with great attitude. Excellent coat for the age. VSP, NORD sert ja ROP-veteraani. Tämä tuntui aivan mahtavalle ja kun arvostelu oli noin hyvää luettavaa. Ryhmäkehässä kävimme vain kääntymässä sateen keskellä ja tuntui että nyt ollaan ihan kesänäyttely tunnelmissa.

Päivä oli mukava ja oli taas mukava nähdä kaikki tutut ja vaihtaa kuulumiset. Tästä on hyvä jatkaa seuraavia näyttelyitä kohti.

12.05.2019

Tämä kevät ei mennyt suunnitelmien mukaan pentueiden suhteen. Seuraavat pentueet suunnitteilla syksylle ja ensi keväälle. Pentukyselyitä tulee paljon ja pyrin vastaamaan niihin mahdollisimman pian. Syksyn pentueeseen pentuvaraukset ovat jo täynnä.

Näyttelyrintamalla on kuitenkin sitten mennyt paremmin kuin hyvin.

Tammikuussa aloitimme Turun KV näyttelystä ja siellä Kiri oli ROP, Cacib ja GIZA VSP veteraani sekä PN3, tuomarina oli Erja Nummi. Lisäksi ryhmäkilpailussa Kiri pääsi 10 parhaan joukkoon.

Maaliskuussa oli jälleen suuntana Turun KV ja siellä tuomarina Zidy Munsterhielm-Ehnberg. Kiri oli jälleen ROP kera Cacibin ja erinomaisen arvostelun.

Maaliskuussa seuraavaksi oli Lahti KV, jossa tuomarina Anita Foly-Duggan Irlannista. Kiri oli hienosti PN 3. Tuona päivänä Kiriltä oli jotenkin puhti poissa ja esiintyminen ei ollut normaalia Kirin tyyliä.

Huhtikuussa suuntana perinteinen Imatran NORD pääsiäisnäyttely. Siellä Kirin esiintyminen oli huipussaan ja tulokset puhuvat puolestaan. Kiri oli ROP, NORD sert ja päivän huipennukseksi vielä RYP 4!!!! Tuomarina Rade Vesic, Serbiasta. Arvostelu oli hienoa luettavaa.

Shibat sijoittuvat harvoin ryhmässä ja 5 ryhmä on muutenkin suuri. Kirillä on nyt takana kaksi ryhmäsijoitusta, toinen viime vuodelta Liettuasta RYP 3. Näiden näyttelyiden jälkeen tulikin pakollinen tauko, koska karvaa lähtee kaikilta kolmelta. Toki näyttelyissä tulee käytyä ihan turistina ja esittämässä kavereiden koiria.

Eilen Tuomarinkartanon KV näyttelyssä olin lupautunut esittämään Sötnosar's Shantelin "Pesukarhu", jossa isänä kasvattini Domi, eli Yenie's Junichiro. Näyttely meni hienosti Pesukarhu oli VSP, SERT ja CACIB. Se oli Pesukarhun ensimmäinen näyttely ja esiintyi varsin mallikelpoisesti ensimmäisessä näyttelyssään. Lisäksi autoin Niinaa Lokin esittämisessä, joka olikin hienosti ROP. Kyllä oli taas mukavaa seuraa näyttelyssä, kiitos Pia, Niina ja Hanna hyvästä seurasta.

Yenie's Lady Yokotai "Kuura" on aloittanut myös hienosti näyttelyuransa. Harjavallan ryhmänäyttelyssä 20.4 VSP, SERT tuomarina Paavo Mattila ja Laitilan ryhmänäyttelyssä 27.4 VSP, SERT tuomarina Anneli Pukkila. Kiitos Sari kun jaksat viedä Kuuraa näyttelyihin.

Varsinainen näyttelykevät tässä onkin ollut. Nyt uudet turkit päälle, jonka jälkeen palaamme näyttelykehiin.

Saimaa Easter Dog Show 20.04.2019

Imatra NORD : Judge Rade Vesic, Serbia

Fumiko No Katsuharu Go Zara BOB, NORD CAC

And also Group 4. Group judge Rade Vesic

Tuomarinkartano INT 11.05.2019 : JudgeAngelika Kammerscheid-Lammers

Sötnosar's Shantel BOS, CAC, CACIB

S: Yenie's Junichiro

D: Zenjitsu Del Monte De Haya

Breeder & Owner Pia Cavonius

Tuomarinkartano INT 11.05.2019 : JudgeAngelika Kammerscheid-Lammers

Sötnosar's Shantel BOS, CAC, CACIB

S: Yenie's JunichiroD: Zenjitsu Del Monte De Haya

Breeder & Owner Pia Cavonius

23.3.2019

Lauantaina oli suuntana Turun KV näyttely, jossa tuomarina toimisi Zidy Munsterhielm-Ehnberg. Shiboja oli ilmoitettu 9 kpl.

Päivästä tuli jälleen pitkä, mutta mukava Kiri oli ROP ja sai CACIBin

28.02.2019

Tolkan Enjoy With Me "Ponyo" astutettiin tämän kuun alussa Yenie's Junichiro "Domilla". Tänään Ponyo kävi ultrassa ja pentuja siellä näkyi. Pentuja odotetaan syntyväksi viikolla 14. Pennuille on jo kodit.


20.01.2019

Vuosi 2019 on korkattu näyttelyiden osalta upeasti. 19.1 oli suuntana Turun KV näyttely ja sinne oli ilmoitettu Kiri, Giza ja Kuura. Tuomarina Erja Nummi ja 12 shibaa ilmoitettu.

Starttasimme aikaisin aamulla Hannan kanssa kohti Turkua, kyydissä myös Hemi. Matka meni mukavasti ja sitten näyttelypaikalle ja leiri pystyyn. Mukava oli taas tavata tuttuja ja jutella niitä näitä ennen kehää.

Uroksissa oli aivan upeaa, kun Hemi nousi veteraaniluokasta parhaaksi urokseksi ja oli sitten lopulta VSP ja ROP-veteraani.

Kuura oli junioriluokassa ensimmäistä kertaa. Sitä ihan selvästi jännitti uusi tilanne, kun oli niin paljon hälinää ja uutta asiaa. Sari kuitenkin esitti hienosti Kuuran ja tuloksena junioriluokasta ERI/1 hyvällä arvostelulla.

Kiri esiintyi tänään todella hienosti ja oli itsevarman rauhallinen. Rupeaako se jo näkymään että se on täyttänyt 2 v? Kirinitsevarma esiintyminen toi tulokseksi ROP ja CACIB, serttiä ei voitu enää vastaanottaa kun se on jo Suomen muotovalio.

Giza esiintyi reippaasti ja oli hyvässä vireessä ja tuloksena VSP-veteraani ja paras narttu 3. Ei lainkaan hullummin, kun koiralla ikää 11,5 vuotta.

Kaikki saivat erinomaiset arvostelut. Sitten odoteltiin ryhmäkehiä ja alkoivathan ne lopulta. Tämän päivän kruunasi se, että Kiri poimittiin 10 parhaan joukkoon isossa 5 ryhmässä. Ryhmätuomari oli Eberhardt Jochen H. Vaikka sijoitusta ei tullut niin kyllä oli hieno tunne olla sen 10 parhaan joukossa.

Kotiin ajettiin aika mielenkiintoisessa säässä lunta satoi ja lumi pöllysi...no matka joutui rattoisasti. Kiitos Hannalle matkaseurasta ja taas Gizan vakihandlerina olemisesta.

ENG: Show year have started succesfully

Turku INT 19.01.2019

Judge: Erja Nummi, entry 12 shibas

Fumiko No Katsuharu Go Zara BOB, CACIB also shortlisted among 10 best in Group 5 finals

Handzimemesite Giza BOS-veteran, best bitch 3 (age 11,5 years)

Yenie's Lady Yokotai jun class EXC/1 (first show) with excellent critique

27.12.2018

Vuoden viimeisiä päiviä vietetään ja on hyvä koota hieman tätä vuotta kasaan.

Alkuvuodesta kauan odotetun pentueen pennut Kuura ja Lulu lähtivät omiin koteihinsa. Molemmat ovat kehittyneet oikein kivasti ja ehkä ensi vuonna molempia nähdään näyttelyissä. Muutenkin tämä vuosi on ollut melko näyttelypainotteinen, vaikka ihan joka näyttelyssä ei tullut käytyä. Kirin näyttelyissä menestyminen on ollut todella hienoa ja ehkä mieleenpainuvin oli maaliskuun Vilnan näyttely upeine tuloksineen ja sunnuntain RYP 3 sijoitus. Aiko sairastui sydämen vajaatoimintaan, joka on 12 vuotiaalle koiralle melko tyypillinen vanhuuden vaiva. Se on jaksanut oikein hyvin lääkityksensä turvin, toki se aiheuttaa sen, että Aiko ei enää näyttelyissä käy.

Näyttelyistä puheenollen vuoden viimeinen koitos oli tietenkin Messukeskuksen Helsingin voittaja ja Voittaja näyttelyt. Tottakai tapahtui se mitä aina eniten ajattelee, ehtiikö turkki kasvaa näyttelyyn mennessä. Kiri oli lahjakkaasti pudottanut turkkiaan koko syksyn. Turkki ei ollut täydessä loistossaan messarissa, mutta päätin viedä sen kuitenkin. Molemmilta päiviltä laatuarvostelu eri ja molemmissa arvosteluissa tuomari kommentoi, että turkki on hieman vajaa. Lauantaina kuitenkin sijoituttiin PN3 ja saatiin sert. Eli Messukeskuksen näyttelystä Kiristä tuli uusi Suomen Muotovalio. Eipä ole hienompaa paikkaa valioitua kuin messari ja koiralla ikää 2 v. Sunnuntaina Kiri oli avoimen luokan toinen ilman sa:ta juuri puuttuvan turkin takia. Olen kuitenkin enemmänkuin tyytyväinen tuon viikonlopun saldoon.

Pentusuunnitelmia on edelleen ja odotellaan vain juoksuja. Pennunkyselijöille tiedoksi, kannattaa varautua odottamaan sitä omaa shibaa pidempäänkin, koska pentukyselyitä tulee tällä hetkellä todella paljon. Shibat tekevät pieniä pentueita, joten sitä omaa pentua ei saa välttämättä juuri silloin kun itselle olisi se sopivin hetki. Päivitän tilannetta tulevan pentueen tilanteesta pentuja osiossa.

09.12.2018

Kiri kävi virallisissa terveystutkimuksissa hienoin tuloksin. Lonkat A/A ja kyynärät 0/0. Silmät ja polvet tarkastettiin viimevuonna ja nekin puhtain tuloksin, silmät terveet ja polvet 0/0. Näihin tuloksiin olemme erittäin tyytyväisiä.

ENG Kiri was in official health tests in November. Results were great. Hips A/A and elbows 0/0. Other examinations have also done last year and then eyes was clear and patella 0/0. So happy about these results.

Kuvateksti

26.09.2018

9.9 pidimme pentutreffit Salmen ulkoilualueella. Päivä oli lämmin ja aurinkoinen. Mukana olivat Lulu, Baikal, Mei ja Ponyo. Teimme oikein mukavan lenkin ja grillasimme makkarat taukopaikalla. Kiitos kaikille mukana olleille. Seuraavaa kertaa suunnitellaan ja toivottavasti useampi pääsisi paikalle.

Ponyo kävi silmien ja polvien osalta uusintatarkastuksessa. Silmät olivat terveet, mutta polvitarkastuksen tulokseksi tuli 2/0. Aiemmin se oli 0/0. Ponyo ei oireile polven osalta mitenkään ja se on hyvä asia. Tässä näemme, kuinka tärkeitä uusintatarkastukset ovat.

Osallistuin Suomen Shiba ry:n järjestämään rotuseminaariin. Tuossa tilaisuudessa ulkomuototuomari Paula Heikkinen-Lehkonen kävi läpi rotumääritelmän. Tilaisuus oli hyvä ja antoisa. Päivän päätteeksi oli myös tuomarikolleegio ja saimme 4 uutta ulkomuototuomaria shiboille. Tuossa rotuseminaarissa oli mallikoirana Giza ja tuomarikolleegiossa Kiri.

Pentusuunnitelmat ovat edelleen suunnitelman asteella, koska odotan nartun juoksuja. Pentue ajoittuu ehkä loppuvuoteen tai alkuvuoteen.

26.8.2018

18-19.8 viikonloppu vietettiinkin sitten koiranäyttelyssä. Lauantaina oli Kouvolan näyttely ja sunnuntaina Heinolan näyttely. Viikonloppu oli erinomainen hienoin tuloksi ja hyvien ystävien seurassa. Oli mukava tavata pitkästä aikaa Merete, Niina, Erja ja Anna-Kaisa. Viikonlopun tulossaldokin oli erinomainen erinomaisilla arvosteluilla.

18.8 KOUVOLA NDS

Judge: Ambjörn Lindqvist SWE

Fumiko No Katsuharu Go Zara BOS, CAC

We-Sedso Quantum Of Solace BOB

19.8 HEINOLA NDS

Judge: Esa Ruotsalainen FIN

Fumiko No Katsuharu Go Zara Exc,Cq, BB2, res-cac


Nyt onkin hieman näyttelytaukoa ja tässä tuumaillaan, mihin näyttelyyn seuraavaksi. 25.8 Orimattilan pentunäyttelyssä Y Lady Yokotai kävi pyörähtämässä kehässä tuomarina Anneli Pukkila. Tuloksena ROP-pentu. Onnea Sari ja Kuura.

12.08.2018

Kesä onkin sitten mennyt helteistä nauttiessa ja lomaillessa. Lähdimme taas jokavuotiselle kesälomareissulle heinäkuun alussa ja tällä kertaa Kiri mukana. Gizalla on jo sen verran ikää, että se ei ehkä reissussa jaksaisi. Niinpä Aiko ja Giza pääsivät nauttimaan omasta lomasta metsän keskelle vanhempieni hyvään hoitoon.

Tälle kesälomareissulle oli ajoitettu myös yksi koiranäyttely ja se oli kansallinen näyttely Tsekeissä Mlada Boleslavissa. Sinne oli ilmoitettu 7 shibaa (5 urosta ja 2 narttua). Kiri oli VSP ja sai Tsekin sertin, sekä oli myös jonkinlainen näyttelyn voittaja (titteli annetaan parhaalle urokselle ja nartulle). Nuo Tsekin näyttelysäännöt jäivät hieman epäselviksi. Näyttely oli hyvin järjestetty ja se pidettiin vinttikoiraradalla. Hienot puitteet näyttelylle. Päivä oli todella kuuma, onneksi oli teltta mukana. Näyttelyssä oli leppoisa ja mukava tunnelma. Lisäksi saatiin uusi tuttavuus Tsekkiläisestä shiba kasvattajasta. Kävimme myös katsomassa akitojen arvostelun ja on ne niin ihania.

Kaunasissa pysähdymme joka vuosi ja tietenkin tapasimme jälleen Kirin kasvattajan Vytautaksen. Oli mukava tavata ja vaihtaa kuulumisia ja ihanaa oli myös katsoa, kun Kiri muisti kasvattajansa.

Nyt sitten suunnitellaan syksylle näyttelyitä, katsotaan mihin sitä tulee lähdettyä. Sari on käynyt Kuuran kanssa ahkerasti mätsäreissä ja eiliseltä tulos pentujen paras ja BIS 2. Kuura kävi myös pentunäyttelyssä Sarin kanssa ja oli pentuluokan 2 hyvällä arvostelulla. Siitä se lähtee.

15.7.2018.Mlada Boleslav, Czech Republic

Fumiko No Katsuharu Go Zara BOS, CAC, CAC CMKU


20.05.2018

Tapahtumia on ollut. Pentutreffit järjestettiin 29.5 ja paikalle pääsi 6 Yenies kasvattia omien koirien lisäksi. Pentutreffit pidettiin tällä kertaan Kivakoira Mäntsälässä, jossa on aidattu metsäinen alue ja tilaa juosta. Hieman jouduttiin jakamaan porukkaa, mutta hyvin meni. Yksi pieni rähähdys taisi tulla, mutta siinäkin ääni oli kovempi kuin aikeet. Kiva oli nähdä myös viimeisimmän pentueen Kuura ja Lulu, hienosti tytöt olivat kasvaneet.

Kahden viikon kuluttua pentutreffeistä suunnattiinkin sitten Ellun kanssa Loviisan ryhmänäyttelyyn, jossa tuomarina Mari Pajaskoski. Tuomarina hän oli oikein miellyttävä, käsitteli koiria hienosti ja etsi juuri shiboille tyypillisiä piirteitä arvostelussaan. Eli itämainen ilme, rodunomaisuus, urajiro sekä rotutyypillinen ulkonäkö ja käyttäytyminen. En oikeastaan tuolle päivälle odottanut mitään isompaa, mutta hyvin kävi. Giza oli ROP ja ROP veteraani ja sai kiitosta erinomaisesta kunnosta ikäisekseen, Ponyo oli PN 3 ja sai vara sertin. Serttien metsästys siis jatkuu Ponyon kohdalla edelleen. Kiitos Ellu mukanaolosta ja kuvista. Näyttelyaamu aloitettiin aamukahvin merkeissä aurinkoisessa säässä.

Kuura on aloittanut näyttelyharjoittelut ja käynyt myös Match Showssa treenailemassa näyttelyitä varten. Hienosti on mennytkin, viimeisimmässä pentujen sinisten voittaja ja koko näyttelyn BIS 1. Hienoa Kuura ja Sari. Siitä se lähtee.
07.04.2018

Näyttelyissä käynti jatkuu. Tietenkin juuri ennen Imatran näyttelyitä rupesi Kirin turkki irtoamaan. No tämä on hyvin tyypillistä. Yritin kuitenkin pitää turkin mahdollisimman siistinä ja harjaamisella tasoitin turkin ulkonäköä. Se oli ihan ok. Pääsiäisenä oli siis suuntana Lappeenrannan näyttelyt, jotka viime vuosina on pidetty Imatralla. Pääsiäisen näyttelyt on vaihdettu myös nimeltään Saimaa Easter Dog show:ksi.

Sunnuntaina oli vuorossa kaikkien rotujen näyttely ja maanantaina sitten kansainvälinen näyttely. Kiri oli nyt ensimmäistä kertaa nuorten luokassa, joten maanantaina oli mahdollisuus myös cacibiin. Tuloksena molemmilta päiviltä VSP + sert ja maanantailta sitten vielä CACIB. Tuomareina sunnuntaina oli Christian Jouanchiot ja maanantaina Myrna Siboleth. Molemmat käsittelivät koiria hyvin ja muutenkin olivat oikein miellyttäviä tuomareita. Paremmin ei olisi siis voinut Kirillä mennä ja olen tyytyväinen tuloksiin. Vajaalla turkilla mentiin, mutta hyvin kävi kuitenkin. Sunnuntaina Kiri esiintyi rauhalliseen tapaansa, mutta maanantaina olikin sitten tosi hauskaa ja sillä oli täysi energia päällä. Kun Kiri oli pöydällä arvosteltavana niin sen piti pussata tuomaria ja tuomariakin nauratti Kirin innostuneisuus. Ei kun treeniä taa... Seuraavia näyttelyitä suunnitellaan.

Y Lady Yokotai pääsi koiravalokuvaaja Aino Pikkusaaren kuvattavaksi ja hienoja kuvia tulikin. Kiitos Sari, että veit Kuuran kuvauksiin.

Aikon näyttelykäynnit on nyt käyty. Se sairastui reilu kuukausi sitten sydämen vajaatoimintaan, mikä tietenkin on hyvin tyypillistä iäkkäälle koiralle. Se sai lääkityksen, jolla pärjäilee hyvin. Aiko on oma itsensä, leikkii Kirin kanssa ja leluilla sekä lenkkeilee edellään mielellään. Tuleehan Aikolle ikää tänä vuonna jo 12 vuotta.

1.4 Saimaa Easter Dog show KR, tuomari: Christian Jouanchiot, Ranska

Kiri: VSP, SERT

Kuvaaja: Jari Torri


2.4 Saimaa Easter Dog Show KV, tuomari: Myrna Siboleth, IsraelKiri: VSP, SERT, CACIB

Kuvaaja: Jari Torri


ENG

Kiri did well on Saimaa Easter Dog Shows. First time in youth class and coat was not so good but enough. Typically just before shows she started to drop coat.

1.4 Saimaa Easter Dog Show all breed, judge: Christian Jouanchiot France

Kiri: BOS, CAC

2.4 Saimaa Easter Dog Show INT, judge: Myrna Siboleth, Israel

Kiri: BOS, CAC, CACIB


Yenie's Lady Yokotai "Kuura". Kuvaaja: Aino Pikkusaari

08.03.2018

Näyttelyvuosi on pyörähtänyt käyntiin ja se aloitettiin SSKY:n 95-v juhlanäyttelyllä, joka oli myös shibojen erikoisnäyttely. Shiboja oli ilmoitettu 51 kp. Meiltä näyttelyyn osallistuivat : Kiri, Giza, Aiko sekä Domi (Gizan poika). Näyttely oli mukava ja tuomarina toimi Unto Timonen. Tuloksiinkin olen erittäin tyytyväinen. Kiri PN2 ja vara-sert, Giza ROP-veteraani, Aiko veteraaniluokassa EH 2 ja Domille EH. Kaikki saivat hyvät arvostelut.

Taisi siinä olla yksi viikonloppu väliä ja sitten suuntasimme 1.3 aamulaivalla Tallinnaan jatkaaksemme matkaa Liettuaan, Vilnan 3-päiväiseen näyttelyyn. Matka meni mukavasti ja mukana oli Giza ja Kiri.

Tuo Vilnan viikonloppu ei olisi voinut paremmin mennä. Kyseessä siis 3 x kansainvälinen näyttely

2.3.2018 Vilnius Spring

Kiri: ROP, ROP-juniori, jun sert

Giza: ROP veteraani, vet sert

3.3.2018 Liettuan voittaja 2018

Kiri: VSP, Liettuan juniorivoittaja -18, jun sert -> Liettuan juniorimuotovalio

Giza: ROP-veteraani, Liettuan veteraanivoittaja -18, vet sert -> Liettuan veteraanimuotovalio

4.3.2018 Vilnius Cup

Kiri: ROP, ROP-juniori, jun sert, RYP 3

Giza: ROP-veteraani, vet sert

Kaiken kaikkiaan siis erinomainen viikonloppu, jonka kruunasi sunnuntaina Kirin ryhmä 3 sijoitus. Reissu oli mukava ja oli mukava nähdä myös tuttuja. Kiitokset myös kaikille Gizan esittämisessä auttaneille: Laura-Maria Kallioniemen porukka sekä Riina ja Juho Haapakallio ( Kennel Jikino Kensha).
ENG

Shownews. We were 3 dogshows at Lithuania. Results were amazing.

2.3.2018 Vilnius Spring

Kiri: BOB, BOB-junior, jun CAC

Giza: BOB veteran, vet CAC

3.3.2018 Lithuanian Winner 2018

Kiri: BOS, Lithuanian JW -18, jun CAC -> Lithuanian junior Champion

Giza: BOB-veteran, Lithuanian VW-18, vet CAC -> Lithuanian Veteran Champion

4.3.2018 Vilnius Cup

Kiri: BOB, BOB-junior, jun CAC, BIG 3

Giza: BOB-veteran, vet CAC


11.2.2018

Niin se vain hujahti aika ja viime viikonloppuna pennut muuttivat omiin koteihinsa. Tuo pentuaika on sen verran kiireistä, että päivitykset tänne sivulle jäävät. Pennut kasvoivat hyvin ja hoituivat emon Ponyon sekä Ellun, Jukan ja Annan hoivissa. Kävin toki säännöllisesti = melkein päivittäin katsomassa pentuja ja hienosti ne kasvoivat. Toinen nartuista jäi itselleni, mutta asuu sijoituskodissaan Sarin luona. Alla muutamia kuvia pennuista

Nyt keskitymme näyttelyihin ja seuraava pentue on suunnitteilla loppuvuodesta 2018.
15.12.2017

Tämä viikko onkin sitten ollut tapahtumia täynnä. Kaikki alkoi viime viikonlopun Helsingin Messukeskuksen perinteisestä näyttelystä, joka päättää vuoden. Kuten olen aiemmin maininnut, niin tuo näyttelyviikonloppu on se joka vuoden must juttu, josta ei voi jäädä pois. Tällä kertaa olin ilmoittanut vain Kirin. Giza ei ollut turkissaan, eikä Aikon turkkikaan ollut niin hyvä vaikka Tampereella pärjäsikin.

Tulokset jota Kiri saavutti oli uskomattomat, en ollut ihan tälläiseen varautunut ja kun arvostelutkin olivat niin erinomaiset

Fumiko No Katsuharu Go Zara

8.12 Helsinki Winner / tuomari Charlotta Mellin

JUN ERI, SA, PN1, SERT, VSP ja tittelit HeJV -17 ja HeV -17

9.12 Pohjoismaiden Voittaja / Tuomari Matti Tuominen

JUN ERI, JUK2

10.12 Voittaja / Tuomari Klaus Strack

JUN ERI, SA, PN1, SERT, VSP ja tittelit JV-17, V-17

Aivan uskomattoman upea viikonloppu siis takana. Kaiken kruunasi vielä se, että Kiri jaksoi yllättävän hyvin tuon 3 päiväisen näyttelyrupeaman. Toki sunnuntai iltana oli jo kisaväsymys havaittavissa. Eihän se ole ihme, kun koira on vasta 13kk.

Pienenä lisäbonuksena tuolle viikonlopulle, voin vihdoin todeta, että 5 vuoden tauon jälkeen meillä on pentuja. Tuo tauko ei ole ollut suunniteltu, astutukset eivät vain ole onnistuneet. Lucian päivän aamuyön tunteina syntyi 2 tyttöä. Emo ja pennut voivat hyvin. Tällä kertaa synnytyksessä seurana Ponyon perhe eli Ellu, Jukka ja Anna. Kiitos heille yövuorossa mukana olemisesta. Molemmille pennuille on jo koti.

3.12.2017

Tämä viikonloppu on vain oltu ja nautittu olosta. Viime viikonloppu menikin sitten kokonaan näyttelyissä, kun vuorossa oli Tampereen kr ja kv näyttely. Tämä viikonloppu oli myös Kirin näyttelyuran aloitus, koska oli kyseessä sen ensimmäiset viralliset näyttelyt. Paljon paremmin tuo viikonloppu ei olisi voinut mennä.... Kiri molempina päivinä junioriluokasta ROP ja SERT, Giza molempina päivinä ROP-veteraani. Tässä vielä tulokset eriteltynä.

Kiitos Heidi (kennel Wild Whites) Gizan esittämisestä lauantaina sekä Hanna ( kennel Parmelia) "Gizan vaki handleri" Gizan esittämisestä.

TAMPERE KR 25.11.2016 / Piotr Krol

Fumiko No Katsuharu Go Zara ROP + SERT

Handzimemesite Giza PN2, ROP-vet

Headstyle Tatsutahime PN3

TAMPERE KV 26.11 / Maija Lehtonen

Fumiko No Katsuharu Go Zara ROP+SERT

Handzimemesite Giza ROP-VET

Headstyle Tatsutahime vet eri, vek 2


Näihin tuloksiin ei voi olla muuta kuin tyytyväinen. Kaikki saivat myös hienot arvostelut.

Kiri kävi myös ensimmäisissä virallisissa terveystarkastuksissa ja tulokset erinomaiset: Silmät terveet ja polvet 0/0

Ponyon tiineys etenee hyvin ja laskettu aika on viikolla 50.

Fumiko No Katsuharu Go Zara / Tampere Dog show 25-26.11.2017 2XBOB, 2XCAC

ENG

Kiri = Fumiko No Katsuharu Go Zara started her show career in junior class at Tampere dog show. Both days excellent results. 2X BOB, 2X CAC, also veterans did well. Handzimemesite Giza 2X BOB-veteran. Headstyle Tatsutahime on saturday vet class exc 2 and BF3. On sunday exc and veterav class second. I'm so happy about these results.

10.11.2017

Vihdoinkin 5 vuoden tauon jälkeen meille on tulossa pentuja. Ponyon tiineys varmistettiin tänään ultrassa ja pentuja siellä näkyi. Tähän pentueeseen varaukset ovat tällä hetkellä täynnä.

Isänä pentueelle on Yenie's Junichiro ja emä Tolkan Enjoy With Me. Molemmat vanhemmat ovat terveitä ja hyväluonteisia sekä viralliset terveystutkimukset on tehty

ENG

After 5 years silence we are going to have puppies in december. Father of the litter is Yenie's Junichiro and mother is Tolkan Enjoy With Me.


7.7.2017

Kesäkuussa pyörähdettiin Kotkan näyttelyssä, mukana Giza ja Kiri. Toki aina näyttelyt osuvat näköjään siihen aikaan, kun turkki on lähdössä ja Gizalla se oli jo melkein loppusuoralla. Päätin kuitenkin viedä sen näyttelyyn. Tuomari oli Jadranka Mijatovic Kroatiasta. Paikalle oli ilmoitettu 6 shibaa. Arvostelu oli tiukka, yksikään shiba ei saanut SA:ta. Giza oli kuitenkin ROP-veteraani (vaikka oli vajaassa turkissa) ja Kiri sai tyytyä pentuluokan 1. ilman KP:tä. No ei muuta kuin seuraavia näyttelyitä kohti. Ensi kasvatellaan turkit takaisin.

Pentukyselyitä tulee edelleen paljon. Pyrin vastaamaan kyselyihin mahdollisimman pian. Seuraava pentue ajoittuu todennäköisesti loppuvuoteen. Laitan tietoa pentuja osioon, kun tilanne on ajankohtainen.
24.04.2017

Näyttelykausi on avattu. Fumiko No Katsuharu Go Zara "Kiri" oli ensimmäisessä pentunäyttelyssään 23.04 Ladies Kennel Clubin järjestämässä Ladies April Puppy Showssa. 3 shibaa oli ilmoitettu ja tuomarina toimi Maija Mäkinen. Kiri oli hienosti ROP-pentu. Kehäkäyttäytymistä on syytä vielä treenata, vaikka ihan hyvin tuo meni. Onhan tuo vasta 6 kk vanha. Pitkän päivän jälkeen meillä oli melko unelias shiba illalla kotona. Nyt treenataan ja katsotaan mihin seuraavaksi suunnataan.

ENG: Fumiko No Katsuharu Go Zara "Kiri" was on her first show on 23.4 Ladies April puppy show, judge was Maija Mäkinen. Among 3 shiba puppies Kiri was BOB-puppy. More training and looking for the next show.


17.01.2017


Uusi Vuosi ja uudet tuulet. Kajaanin ja Turun näyttely jäi tältä vuodelta meiltä väliin, koska oli hieman muuta. Sulo kuitenkin osallistui Kajaanin näyttelyyn ja oli ROP, hienosti Pirjon tytön handlaamana.

Loppiainen vietettiin pienen reissun muodossa Liettuan Kaunasissa. Ja eihän sitä reissusta palata ilman tuliaisia. Mukanamme tuli Fumiko No Katsuharu Go Zara "Kiri". Kasvattaja Vytautas Baranauskas. Katsotaan mitä pikkuneidistä kehittyy. Mummokoirat ovat ottaneet tulokkaan hyvin vastaan ja Kiri kunnioittaa vanhempiaan.

Pentuesuunnitelmia on ja niiden toteutuminen riippuu täysin nartun juoksuista. Pentukyselyitä on ollut todella paljon. Päivitän tilannetta kun ajankohtaista pentuja osioon.

ENG

Welcome to Finland Fumiko No Katsuharu Go Zara "Kiri". We made a small holiday trip to Lithuania to pick up our new family member. Thank You Vytautas Baranauskas to have this lovely puppy.

Show news: Kajaani INT 15.1.2017 Bengoshi Swobodne Zycie BOB

28.12.2016

Vuosi alkaa olla lopuillaan ja joulukuu on mennyt kiireisenä. Joulukuussa oli kuitenkin jälleen Helsingin Messukeskuksessa vuotuinen Helsingin Voittaja ja Voittaja näyttely viikonloppu. Se on joka vuoden must ja sieltä ei voi olla poissa. Messariviikonloppu ikään kuin tuo päätökseen vuoden näyttelyt ja onhan siellä tullut juostua jo vuodesta 1984 asti. Toki tuolloin oli vielä erikseen kevät ja syksy messari.

Messari viikonloppu on aina sitä ihanaa näyttelytunnelmaa, upeita koiria ja tuttujen tapaamista, shoppailua. Tätä kirjoittaessani takana on ihanan uuvuttava messariviikonloppu. Mummot olivat mukana tietysti menossa mukana ja hyvin tuloksin. Lauantaina Aiko ROP veteraani ja Helsingin veteraani voittaja 2016, Giza veteeraaniluokan kakkonen. Sunnuntaille olin ilmoittanut vain Gizan ja se sai EH:n, oli kyllä vajaassa turkissa. Kuitenkin olen tyytyväinen tuloksiin ja Pialle (kennel Sötnosar's), kiitos esitysavusta ja erinomaisesta seurasta.

Katsotaan mitä ensi vuosi tuo tullessaan näyttelyrintamalla. Mummot tulevat esiintymään veteraaniluokissa niin pitkään, kuin ne siitä nauttivat. Penturintamalla toivottavasti tulisi hyviä uutisia, tällä hetkellä Ponyon juoksuja odotellaan edelleen.


Headstyle Tatsutahime: Helsinki INT 10.12.2016/ BOB-Veteran, HevW - 201610.11.2016

Tiedoksi kaikille shiba pentukyselijöille. Pentue on edelleen suunnitteilla ja sen toteutuminen riippuu täysin nartun juoksun ajankohdasta. Päivitän tietoa pentuja osioon, kun se on ajankohtaista.

Kannattaa varautua odottamaan sitä omaa shibaa melko pitkäänkin. Shibat tekevät pieniä pentueita ja kysyntää on paljon. Tämä aika on hyvä käyttää tutustumalla rotuun esim. näyttelyissä tai alueellisilla shiba yhteislenkeillä, joista löytyy tietoa shiba ry sivuilta.

Pentukyselyitä voi lähettää minulle sähköpostitse ja vastaan niihin mahdollisimman pian, kuitenkin joskus aikaa voi vierähtää omien kiireiden takia, joten ole kärsivällinen.

24.10.2016

Syksy pyörähti käyntiin näyttelyillä. Ensin oli vuorossa Porvoon näyttely, jossa mukana Aiko sekä Giza. Hyvin arvosteluin käytiin pyörähtämässä kehässä

Headstyle Tatsutahime "Aiko" VET ERI, VEK 3

Handzimemesite Giza "Giza" VET ERI, VEK 2

Kiitokset Meretelle (Kennel Kellyhoff's) Gizan esittämisestä.

Hyvinkään näyttelyyn lähdettiinkin sitten 4 koiran voimin. Hyvinkään ryhmänäyttelystä on muodostunut jotenkin perinne ja joka syksy siellä tulee käytyä. Eihän siis tänä vuonna voinut tehdä poikkeusta. Tuomarina Hanne Laine Jensen, Tanskasta.

Mukana: Headstyle Tatsutahime "Aiko", Hnadzimemesite Giza "Giza", Tolkan Enjoy with me "Ponyo" sekä Yenie's Junichiro "Domi". Aiko oli melko hyvässä turkissa, oikeastaan "viittä vaille valmis", sen sijaan muu joukko enemmän tai vähemmän karvanlähdössä. Kehässä saikin sitten juosta ihan urakalla. Kiitos Sarille Gizan esittämisestä veteraaniluokassa. Sarille tämä oli ensimmäinen kerta näyttelykehässä, mutta tosi hienosti meni. Ehdittiin vain treenata muutamia kertoja ennen näyttelyä.

Tulokset olivatkin sitten hienot

Yenie's Junichiro AVO ERI AVK1 SA PU2 VASERT

Tolkan Enjoy With Me JUN EH JUK 1 (tuomari kehui Ponyoa, mutta tarvitsee aikaa vielä kehittyäkseen ja karvatkin oli jääneet kotiin...)

Headstyle Tatsutahime VEK ERI VEK2 SA PN2

Handzimemesite Giza VEK ERI VEK1 SA PN 1 VSP ROP VET

Aiko ja Giza uusivat viimevuoden Hyvinkään tulokset. Tämä päivä oli syksyisen lämmin ja erittäin mukava päivä ystävien kanssa viettää. Kiitos kaikille mukana olleille ja näihin tuloksiin ei voi muuta olla kuin tyytyväinen.

Ponyo kävi silmä- ja polvitarkastuksessa 22.9 hyvin tuloksin. Gizan pojalle Dmille (Y Junichiro) syntyi jälkikasvua kennel Sötnosar's , 2 tyttöä ja 1 poika. NÄitä pentuja on käyty ihastelemassa ja on mukava nähdä miten nämä pennut kehittyvät.

Handzimemesite Giza / Hyvinkää 2016. BOS, BOB VETERAN

Tolkan Enjoy With Me /Hyvinkää 2016 JUN VG (out of coat)


Yenie's Junichiro /Hyvinkää 2016 EXC, CQ,BM2, RES-CAC


Kennel Yenie's ja Tolkan pitivät yhteisen pentutreffin Luukissa lokakuun alussa. Mukavaa oli lenkkeillä pienelläkin porukalla ja tutustua toisiimme. Näitä yhteispentutreffejä tulen järjestämään jatkossakin.


29.05.2016Järvenpään näyttelyyn 28.05 lähdettiin kahden koiran voimin. Mukaan lähtivät Giza ja Ponyo. Aiko jäi kotiin, koska on täysin turkiton. Päivä oli jälleen mukava ja oli kiva nähdä tuttuja. Näyttelypäivän kruunasi jälleen koirien menestys. Handzimemesite Giza "Giza" VET ERI VEK 1 SA PN1 VSP JA ROP VET. Tolkan Enjoy With Me "Ponyo" oli toisessa näyttelyssään ja yllätti iloisesti JUN ERI JUK1 SA PN2 SERT. Ensimmäinen sertti tuli siis toisesta näyttelystä ja Ponyolla ikää 14kk.

Huhtikuussa oltiin joukkotarkastuksessa 4 koiran voimin. Tarkastuksessa olivat kennel Yenie's ja kennel Tolkan kasvatit. Kaikille erinomaiset tulokset. Kiitos kaikille mukana olleille.

ENG

At Järvenpää dog show 28.5 was very nice day. Meeting good friends and excellent results. Handzimemesite Giza VET EXC, SQ, BB1, BOS and BOB VETERAN. Tolkan Enjoy With Me "Ponyo" JUN EXC, SQ, BB2, CAC. This was Ponyos second show, and she is 14 months now. I'm happy with these results.

Handzimemesite Giza, VET EXC, CQ,BB1, BOS, BOB VETERAN

Handzimemesite Giza VET EXC, SQ, BB1, BOS, BOB VETERAN

Tolkan Enjoy With Me (Father: Bengoshi Swobodne Zycie "Sulo")

Järvenpää 28.05.2016: JUN EXC SQ BB2, CAC


28.03.2016

Pääsiäisenä levättiin ja käytiin näyttelyssä. Imatran KV näyttelyssä mummot olivat taas veteraaniluokassa. Gizalla turkki ei vieläkään ole parhaimmillaan, joten se sai EH ja oli veteraaniluokan toinen. Aiko oli ROP-veteraani ja sijoittui vielä paras narttu luokassa toiseksi. Päivä oli pitkä mutta todella mukava ja oli kiva nähdä taas tuttuja.

Tällä hetkellä meillä on kolme shibaa. Kasvattini Zora ei tullut enää perheen toisen koiran kanssa toimeen ja näin ollen palasi meille. Elo mummokoirien kanssa on sujunut hyvin ja nyt on taas virtaa talossa, kun on 3,5 vuotias koira talossa. Joskus näitä tällaisia tapahtuu, että koirat eivät tule keskenään toimeen. Silloin on tehtävä ratkaisuja, vaikka ne olisivatkin vaikeita. Tätä varten kasvattajat ovat olemassa. Hankalissa tilanteissa on hyvä ottaa aina yhteyttä kasvattajaan ja käydä tilannetta läpi. Kasvattajana olen kiinnostunut kasvattieni kuulumisista, niistä iloisista ja surullisistakin. Tätä yhteydenpitoa on tänä päivänä helpottamassa oman kennelini ryhmä fb:ssä ja tietenkin sähköposti. Myös pentutreffejä järjestän ajoittain.

Pentukyselyitä on tullut paljon. Korostan edelleen, että on hyvä ottaa selville rodusta etukäteen. En myy pentua pelkän sähköpostikyselyn perusteella. Haluan aina tavata mahdolliset tulevat pennunomistajat ennen myyntipäätöksen tekemistä. Shiba on ihana rotu, mutta sen pentuajan söpöyden ei pidä antaa hämätä. Shiba tarvitsee johdonmukaisen peruskoulutuksen, kuten mikä tahansa koira. Tutustumalla rotuun näyttelyissä, Suomen Shiba ry kotisivuilla, jossa myös tietoa yhteislenkeistä jonne voi mennä tutustumaan rotuun. Pentuja näillä näkymin on tulossa loppuvuodesta.

Seuraavaksi huhtikuussa onkin vuorossa joukkotarkastus.

ENG

At Imatra dog show went very well. Headstyle Tatsutahime VET EXC, SQ, BB2, BOB-VETERAN. Handzimemesite Giza (without coat) VET VG, second in veteran class.


Imatra INT dog show: Headstyle Tatsutahime "Aiko"

VET EXC, SQ, BB", BOB VETERAN (Thank you Olga Fomicheva of the picture)

23.01.2016

Tämä vuosi aloitettiin näyttelyillä. Aiko oli hyvässä turkissaan ja Giza tietenkin tiputti turkkinsa, joten melko ohuessa karvassa esiintyi. Ensimmäisenä oli vuorossa Kajaani, siellä oli myös puolan poikamme Sulo. Päivä meni hienosti: Bengoshi Swobodne Zycie "Sulo" oli ROP, SERT, CACIB JA FI MVA. Headstyle Tatsutahime "Aiko" oli VSP, ROP-VETERAANI, Handzimemesite Giza "Giza" sai ERI ja oli veteraaniluokan 2. Ryhmäkilpailussa Sulo poimittiin kymmenen parhaan joukkoon, mutta ei sijoitusta.

Seuraavaksi oli vuorossa Turku, jonne lähtivät Aiko ja Giza sekä ensikertaa juuri junioriluokan iän saavuttanut Ponyo. Päivä oli mukava ja kaikki saivat hyvän arvostelun. Tolkan Enjoy With Me "Ponyo" JUN EH JUK2, Aiko VET ERI VEK3 ja Giza VET ERI VEK2. Seuraavaan näyttelyyn onkin nyt sitten jonkun verran aikaa. Ponyo oli siis todellakin ensimmäistä kertaa näyttelyssä ja siihen nähden käyttäytyi erinomaisesti.

Näihin tuloksiin olemme todella tyytyväisiä. Koirat esiintyivät hyvin ja niillä oli mukavaa. Oli myös mukavaa nähdä tuttuja jälleen kerran.

Pentuesuunnitelmat ajoittuvat loppuvuoteen tai menevät jopa ensi vuoden puolelle. Piakkoin olen järjestämässä joukkotarkastustilaisuutta kasvateilleni, josta lähetän enemmän tietoa sähköpostitse.

23.01.2016

First show this year was at Kajaani international. There was also our "polish boy" Bengoshi Swobodne Zycie "Sulo". He was BOB, CAC,CACIB and came FI CHAMPION! Our veterans did also great. Headstyle Tatsutahime "Aiko" BOS and BOB VETERAN and Handzimemesite Giza "Giza" totally out of coat got EXC and second in veteran class.

Second show was Turku and there was also Sulo's daughter at her first show. Ponyo is just 9 months old and she was very good at show. Tolkan Enjoy with Me " Ponyo" JUN VG and secon in class. In veteran class Aiko EXC and third in veteran class, Giza EXC and second in veteran class (out of coat).

We are very happy of these results in the beginning of the year.

20.09.2015

Ruusukkeet_2

Näyttelyuutisia: Lähdettiin sitten näyttelyihin kahden veteraanikoiran kanssa. Giza täytti juuri elokuussa 8-v ja Aiko täyttää lokakuussa 9-v. Hankaluuksia tietenkin tuottaa, kun molemmat ovat samassa luokassa, mutta onneksi on aina hyviä ystäviä auttamssa kehän laidalla. Kiitos avusta Hanna ja Pia.

Tulokset olivat hyviä:

Porvoo 13.9: Headstyle Tatsutahime " Aiko",Veteraaniluokka ERI, VEK1, SA, PN1, ROP, ROP-veteraani. Handzimemesite Giza "Giza" Veteraaniluokka EH, VEK2.

Hyvinkää 20.9: Handzimemesite Giza "Giza" Veteraaniluokka ERI, VEK1, SA, PN1, VSP, ROP-veteraani. Headstyle Tatsutahime " Aiko",Veteraaniluokka ERI, VEK2, SA, PN2

ENG:

Shownews. Great news from dog shows, both are now in veteran class. We have very nicen and warm days at dog shows.

Porvoo 13.9: Headstyle Tatsutahime " Aiko",Veteran class EXC, BB, BOB, BOB-Veteran. Handzimemesite Giza "Giza" Veteran class VG, second in veteran class.

Hyvinkää 20.9: Handzimemesite Giza "Giza" Veteran class EXC, BB, BOS, BOB-Veteran. Headstyle Tatsutahime " Aiko",Veteran class EXC, Second in Veteran class and BB2

Aiko_Hyvinkaa_2015

Headstyle Tatsutahime "Aiko"

Giza_Hyvinkaa_2015

Handzimemesite Giza "Giza"

24.08.201511888145_1020510854648781_7325038525895576007_o.jpg

Bengoshi Swobodne Zycie "Sulo" Kajaani Group Show 15.08.2015 BOB,CAC, BIG 1 BIS 2 (kuva Pirjo Appelgren)

Huikeita näyttelyuutisia. Pirjo oli ilmoittanut Sulon Kajaanin ryhmänäyttelyyn 15.8. Saimme enemmänkuin osasimme odottaa, kuten Pirjo asian ilmaisi. Sulo ROP, RYP1 ja BIS2. Aivan mahtavaa, siis kertakaikkiaan hieno päivä. Iso kiitos kuuluu tietenkin Pirjolle, joka huolehtii Sulon hyvästä kunnosta ja näyttelyttämisestä.

Aiko, Giza ja Ponyo kävivät myös harjottelemassa hieman näyttelyitä varten Tuusulassa 19.8 järjestetyssä match showssa. Kiitos Ellulle, kun houkutteli tähän mätsäriin

Ponyo oli ekaa kertaa näyttelyhommissa ja meni oikein hienosti Ellun luotsaamana saaden pentuluokassa punaisen nauhan. Itse näyttelypaikalla oli niin tyyni ja rauhallinen pieni shiban alku. Mei oli myös kannustusjoukoissa. Hienoa, tästä se Ponyon näyttelyura lähtee käyntiin.

Aiko ja Giza esiintyivät pienten koirien luokassa. Aiko sain punaisen nauhan ja Giza sinisen. Giza yllättäen voitti pienten koirien siniset ja sijoittus BIS 4:ksi.

11896020_10207568806560750_7289578645263587077_n.jpgKuvat Ellu Retva

Ponyo

11923562_10207568806360745_7678073557477589765_n.jpg

24.06.2015

Päivityksiä pitkän tauon jälkeen. 19.4 pidimme pentutreffit. Paikalle tulivat Kenta, Baikal, Mei, Nori sekä Hemi. Lenkin jälkeen pientä tottelvaisuus treeniä. Mukavaa oli nähdä teitä kaikkia pitkästä aikaa. Seuraaville pentutreffeille suunniteltiin verijäljen kokeilemista. Nämä pentutreffit pyritään pitämään alkusyksystä.

Syksyllä on taas tarkoitus pitää joukkotarkastustilaisuus eläinlääkäriasema Mevetissä tästä infoa myöhemmin.

Kennel Yenie's teamiin on tullut uusi jäsen: Tolkan Enjoy With Me (Bengoshi Swobodne Zycie X Tolkan Allways First) "Ponyo". Ponyo asuu sijoituksessa Ellun, Jukan ja Annan luona Mein kaverina. Kiitos kuuluu Pirjo Appelgrenille kennel Tolkan, tämän hienon tilaisuuden mahdollistumisesta. Yhteistyö siis jatkuu tiiviinä Pirjon kanssa. Todella rohkea ja ihana pentu sieltä Pirjon luota sitten tulikin. Aika näyttää millainen Ponyosta kasvaa. Aikamoinen sähikäinen tuntuu olevan.

Muotovalion arvon saavutti Sumu (Yenie's Go-Ichijo) 13.6 Tuurin Miljoona koira näyttelyssä. Onnea Krista ja Eetu. Kasvattaja on taas ylpeä.

Pentue suunnitelmat antavat edelleen odottaa itseään. Eli odotellaan narttujen juoksuja alkavaksi ja näin ollen pentue suunnittelut ovat edelleen aikataulussaan eli tämän vuoden loppu tai ensivuoden alkupuolelle.

Nyt nautitaan kuitenkin kesästä ja kasvatetaan turkkia syksyn näyttelyihin.

IMGP2636.JPG

Äiti ja tyttäret: Nori, Aiko ja Mei

IMGP2643.JPG

IMGP2655.JPG

Pentureffien osanottajat

Isä, äiti ja poika: Hemi, Giza ja Baikal

11406922_10207052590375668_8562897381376067655_n1.jpg

Tolkan Enjoy With Me "Ponyo"

21.03.2015

Tämän hetkiset pentuesuunnitelmat näillä näkymin menevät loppuvuoteen tai ensivuoden alkupuolella. Pentueiden suhteen on ollut huonoa tuuria, yrityksistä huolimatta sijoitusnarttujen astutukset eivät ole tuottaneet tulosta. Pentuetilannetta voi seurata seuraamalla kotisivujani, päivitän tilannetta tänne.

Pentuetiedusteluja voi lähettää sähköpostitse. Kuitenkaan pelkän sähköpostikeskustelun perusteella en pentuja myy. Kannattaa tutustua myös Suomen Shibry:n sivuihin, josta löytyy paljon tietoa shiboista.

22.12.2014

Vuosi on lopuillaan ja kohta voimme taas nauttia muutamasta vapaapäivästä ja joulunvietosta läheisten kanssa unohtamatta ihania koiriamme. Katsellessani viimevuoden vastaavan ajan päivitystä huomaan, että pentutreffit ja joukkotarkastus on jäänyt toteutumatta.

Tämä vuosi on ollut kiireinen ja siihen on kuulunut myös SuKoKa (Suomen Koirankasvattajat ry) Kasvattaja-akatemian suorittaminen. Toivottavasti ensi vuosi on hieman parempi ja näemme pentutreffien muodossa ja joukkotarkastuksen merkeissä. Suunnitelmissa on myös pentue, jonka ajankohta on vielä avoin.

Päivitykset ovat hieman jääneet, joten tässä pikainen korjaus siihen.

Ilmoitin sekä Aikon, että Gizan Messukeskuksen joulukuun 6-7.12 näyttelyyn. Molemmat vain lauantaille, sen takia että en tiennyt millaisessa turkissa nuo olisivat. No kuten normaalistikin näyttelyyn ilmoitettaessa turkin tiputus alkaa. Giza ei tehnyt tässä poikkeusta. Se heitti kokonaan turkkinsa pois ja sai kasvatettua naftin turkin itsellensä. Päätin kuitenkin viedä sen näyttelyyn, pesun ja föönauksen jälkeen se näytti paremmalta, mutta juuri siltä, että turkkia ei ole tarpeeksi. Aiko suorittaisi ensi esiintymisen veteraaniluokassa ja messariviikolla siitä rupesi irtoamaan karvaa...

Lauantai aamuna suunnaksi siis messukeskus ja siellähän tuli vietettyä koko viikonloppu koiramaisissa merkeissä tuttuja tavaten. Lauantai päivä sujui hienosti. Giza sai laatuarvostelussa EH:n, koska sillä ei ollut tarpeeksi turkkia. En oikeastaan odottanut Gizalle tuossa turkkivaiheessa enempää, mutta Giza itse nautti olla näyttelyssä. Aiko suoritti esiintymisensä hyvin ja innostuneesti. Aiko oli ROP-veteraani saaden Helsinki Veteraani Voittaja 2014 tittelin, lisäksi se sijoittui paras narttu luokassa neljänneksi.

Puolan poikamme Sulo (Bengoshi Swobodne Zycie) kävi terveystutkimuksissa hienoin tuloksin: Silmät terveet, polvet 0/0, lonkat B/B ja kyynärät 0/0.

06.12.2014 Headstyle Tatsutahime "Aiko" Helsinki Veteran Winner 2014, BOB-Veteran, also best female 4

aiko_hevw.jpg

01.10.2014

Pitkästä aikaa olin ilmoittanut Aikon ja Gizan näyttelyyn. Suuntana Hyvinkään ryhmänäyttely 21.9. Paikka on mukava ja siellä on aina poikkeuksetta ollut hyvä fiilis. Aikon ilmoitin "harjoittelemaan" pitkän näyttelytauon jälkeen, tarkoituksena katsoa mitä se tuumaa näyttelyistä. Aiko kun täyttää tässä kuussa 8v, niin se pääsee kilpailemaan veteraaniluokissa. Aikon turkki oli hieman vajaa, mutta päätin sen viedä silti. Gizan ilmoitin ihan huvin vuoksi. Domi oli myös ilmoitettu, mutta kovan karvanlähdön takia se jäi kotiin.

Päivä oli mukava, oli mukava tavata tuttuja. Ilmakin oli hyvä. Tuomarinmuutos oli tullut. Unkarilaisen tuomarin tilalla shibat arvosteli Kirsi Honkanen. Hän käsitteli todella mukavasti koiria ja oli erittäin mukava kehässä. Todella hyvä mieli jäi hänen arvostelutavastaan.

Yllätys oli sen sijaan se, että Giza oli ROP. Päivän kruunasi vielä se, että Hemi oli VSP. Aiko esiintyi hienosti ja sai valioluokassa ERI/3. Olen myös Aikon tulokseen vajaalla turkilla oikein tyytyväinen.

Pentuesuunnitelmat tälle syksylle eivät toteudu ihan suunnitellulla tavalla. Toinen narttu jäi tyhjäksi ja toisen juoksuja odotellaan. Haluan muistuttaa tässä vielä pentuja tiedusteleville, että teen myyntipäätökseni vasta kun olen tavannut mahdolliset tulevat pennunomistajat. Pelkällä sähköpostikeskustelulla en lupaa pentua kenellekään.

ENG

At Hyvinkää Group dogshow 21.9.2014 Handzimemesite Giza was BOB, Aiko Headstyle Tatsutahime champion class EXC/3

Tässä vielä muutama kuva tuosta mukavasta näyttelypäivästä

10308750_10204918584586857_7297655501605290487_n1.jpg

Hyvinkää 21.09.2014 Handzimemesite Giza BOB

Hyvinkää 21.09.2014 BOS Natural Kurosawa BOB Handzimemesite Giza

10534196_10204918683069319_9028739931905118037_n1.jpg

14.08.2014

p7100438.jpg

p7100442.jpg

Giza nautti kesälomalla uimisesta ja hiekkarannalla oleilusta. Paikkana Saulkrasti, Latvia.

WDS

Upea Maailman voittaja näyttely Helsingissä on ohi. Lauantaipäivä tuli vietettyä Helsingin messukeskuksessa shibojen arvostelua seuraten. Shiboja oli ilmoitettu 120 kpl.

Perjantaina aloitettiin jo valmistautuminen näyttelyyn, kun Pirjo ja Maire tulivat Sulon (Bengoshi Swobodne Zycie) ja Sunan (Tolkan Beautifull Little Lady) kanssa meille. Iltapäivä menikin sitten koirie pesun ja föönauksen merkeissä. Lauantai menikin sitten näyttelyssä. Sulo sai tällä kertaa tyytyä Erittäin Hyvään junioriluokassa ja Suna saikin sitten ERInomaisen ja oli junioriluokan kakkonen. Onnittelut Pirjolle ja Mairelle

Edellisen kerran kun Maailman voittaja näyttely oli Helsingissä 1998, niin oli kääpiösnautserini Jaffan ensimmäinen näyttely ja sijoittui hienosti juinioriluokassa 3.

ENG: Weekend at World Dog Show in Helsinki. On Saturday it was 120 shibas at the ring. The day was long, but very interesting. Sulo (Begoshi Swobodne Zycie) got VG in juniorclass. Suna (Tolkan Beautifull Little Lady) owned by breeder Pirjo got EXC and was second in juniorclass.

Bengoshi Swobodne Zycie "Sulo"

imgp6412.jpgimgp6376.jpg

imgp6415.jpg

Tolkan Beautifull Little Lady "Suna"

13.05.2014

Tänään tarkastettiin Zoran (Y Katsumi) ja Domin (Y Junichiro) silmät ja polvet. Molemmilla terveet silmät ja 0/0 polvet. Aikolle ja Gizalle tehtiin uusintatarkastus ja molemmilla terveet silmät ja 0/0 polvet.

Yenie's Katsumi and Yenie's Junichiro was today at helth checks. Both have clear eyes and patella 0/0. Aiko (Headstyle Tatsutahime) and Giza (Handzimemesite Giza) was also re-checked. Both have clear eyes and patella 0/0.

05.05.2014

Sulo aloitti näyttelyuransa hienosti. Lauantaina Posion ryhmänäyttelyssä Sulo oli ROP ja sai ensimmäisen SERTinsä. Ei ollenkaan huono, kun poika täytti edellisenä päivänä 9kk. Ryhmässä Sulo ei sijoittunut, mutta pääsi 6 parhaan joukkoon. Arvostelu oli taas erinomainen ja tuomari Hilkka Salohalla oli kehunut Sulon päätä ja ilmettä erinomaiseksi. Tästä on hyvä jatkaa. Kiitos Pirjolle, kun vei Sulon näyttelyyn.

Bengoshi Swobodne Zycie "Sulo" was at his first show in junior class. Sulo was BOB and got CAC. Judgement was excellent and judge Hilkka Salohalla said that Sulo has excellent head and expression also eyes are correct. I and Pirjo are very happy of this start.

30.03.2014

Bengoshi Swobodne Zycie "Sulo" oli eilen ensimmäisessä näyttelyssään Kajaanissa Pirjon kanssa. Tuomarina oli Jari Fors. Sulo oli ROP-pentu kerta erinomaisen arvostelun. Erityisesti mieltä lämmitti se, kun Pirjo kertoi tuomarin sanoneen, että tämä koira ansaitsisi kaksi kunniapalkintoa yhden sijaan. Olemme Pirjon kanssa todella tyytyväisiä.

Yesterday Bengoshi Swobodne Zycie "Sulo" was at his first show at Kajaani. Sulo was BOB-puppy with excellent judgement. Pirjo told me that Judge Jari Fors said that Sulo should have got two honourprice instead of one. I and Pirjo are very happy. Thank You Beata and Mariusz of this wonderful dog.

1781085_746976762002193_1245530328_o1.jpg

Sulo 8 kk /Sulo 8 months

Kuvat/Photos Pirjo Appelgren

1799934_746976005335602_403068289_o1.jpg

24.03.2014

Uusi ulkoasu sivuille.


imgp3912.jpg

08.02.2014

Vuosi on alkanut ja kiireinen tahti jatkunut. Alkuvuodelle suunniteltu pentue ei toteutunutkaan. Tämä tarkoittaa sitä, että pentuesuunnitelmat siirtyvät ehkä syksyyn. Tämä riippuu siitä, miten suunniteltujen pentueiden nartuilla tulevat juoksut.

Aloitimme koirakoulu Kompassin tiloissa näyttelytreenit tammikuussa. Tästä lähti s-postia kaikille kasvattieni omistajille ja muutama innostuikin lähtemään. Saatiin onneksi mukaan muitakin shibojen omistajia, jotta saadaan tilan vuokrakulut jaettua. Oli oikein mukavaa ensimmäisellä kerralla ja huomenna tämä jatkuu. Näin alkuvuodesta treenataan siis sisätiloissa ja sitten keväämmällä siirrytään ulos treenaamaan. Ehkäpä toukokuussa pääsemme porukalla johonkin Match Showhun jonka jälkeen onkin hyvä jatkaa oikeisiin näyttelykehiin. Yllä innostunut ja ehkä hieman väsäntänyt treeniporukka treenien jälkeen. Mukana myös chowit Antti ja Senni.

22.12.2013

Niin on taas melkein vuosi vierähtänyt. Tämä vuosi, varsinkin syksy on ollut kiireistä aikaa. Niinpä suunnitellut pentutreffit ja joukkotarkastuksen on jääneet pitämättä. No nämä toteutuvat ensi keväänä. Aloitetaan kuitenkin jo vuoden alusta näyttelytreeneillä, joista kasvattieni omistajat ovatkin jo saaneet viestiä. Näyttelytreenejä tullaan pitämään muutamia kertoja kevään aikana. Aluksi sisätiloissa ja myöhemmin keväällä ulkona.

Terveystutkimuksissa kävi Tolkan All Of Heartbrake "Sisu": silmät terveet, polvet 0/0, kyynärät 0/0 ja lonkat A/A. Kaikin puolin siis hienot tulokset.

Haluan jälleen kiittää kasvattieni omistajia niistä ihanista viesteistä, mitä olen vuoden varrella saanut. Haluan myös kiittää näyttelyyn osallistuneita.

Pentuesuunnitelmia on ensivuodelle.

Nyt on pikkuhiljaa aika rauhoittua joulunviettoon ja levätä hetki kaiken kiireen keskellä. Haluan toivottaa kaikille

HYVÄÄ JOULUA JA ONNELLISTA UUTTA VUOTTA

kortti_1386083875_aikojagiza.jpg

16.11.2013

Viime viikonloppuna kävimme Baltian voittajanäyttelyssä Riikassa. Giza oli valioluokan 2. Itse näyttely ei ollut päätarkoitus, vaan tuliaisina toimme uuden koiran. Tämä uusi uros on yhteisomistuksessa Pirjo Appelgrenin kanssa (Kennel Tolkan). Sulo on todella suloinen ja hyvällä luonteella varustettu shiban alku. Saa nähdä, millainen pojasta kasvaa. Sulo asuu Pirjon luona. Sulon kasvattajat ovat Mariusz ja Beata Matusiak Puolasta.

We visited Baltic Winner show at Riga last weekend. Giza was second on champion class. The reason why we went to Baltic winner is that I picked up our new shiba there. Thank You Mariusz and Beata Matusiak,( breeder of Bengoshi "Sulo") for this lovely boy. Sulo is co-owned with Pirjo Appelgren (kennel Tolkan)

imgp3867.jpg

Welcome Finland:

Bengoshi Swobodne Zycie "Sulo"

Breeder: Mariusz Matusiak, Poland

Thank You Beata and Mariusz for this lovely boy

3.11.2013

Terveystuloksia: Yenie's Go-Ichijo "Sumu" kävi terveystarkastuksissa ja tulokset oli hienot. Lonkat A/A, kyynärät 0/0, polvet 1/0 ja silmät terveet. Onnea Krista ja Eetu hienoista tuloksista.

Health check: Yenie's Go Ichijo: Hips A/A, elbows 0/0, knees 1/0, eyes clear

10.10.2013

Näyttelyuutisia

20-21.9 viikonloppu oli todellakin näyttelypainotteinen. Perjantaina työpäivän jälkeen oli edessä 3 koiran pesu ja föönaus. Näyttelyyn olivat lähdössä Mei ( Y Izayoi No Tsuki), Zora (Y Katsumi) ja Giza. Myös Domi ( Y Junichiro) tulisi näyttelyyn, mutta Satu pesi itse koiran. On mukava viedä puhtaat koirat näyttelyyn. Toki kaikilta muilta paitsi Gizalta tuntui lähtevän karvaa ja Zora lähti näyttelyyn kyllä ihan bikinikunnossa.

Lauantaina koirat kyytiin ja Ellu sekä Anna mukaan ja suunnaksi Heinola. Näyttelypäivä oli mukava, oli kiva tavata tuttuja. Näyttely itsessään meni Erittäin Hyvin Zoran ja Domin osalta. Mei sai Evan, kun ei suostunut näyttämään hampaitaan tuomarille. Tai siis näytti kyllä, mutta ei ihan soveliaalla tavalla. No tätä treenataan. Kaikki saivat hyvät arvostelut ja kehätreeniä tarvitaan vielä tälle nuorisolle. Giza sai ERI ja sijoittui valioluokan 4 ja sai SA:n.

Sunnuntaina samalla kokoonpanolla ilman Gizaa suuntasimme kohti Hyvinkään ryhmänäyttelyä. Nyt mukana myös Sumu (Y Go-Ichijo). Erittäin Hyvin sujui tuo päivä taas hyvillä arvosteluilla nuorisolle, Mei toisti edellisen päivän. Jännitystä kehään toi vielä pikainen briiffaus Ellulle ja Sadulle koiran esittämisestä ja eikun kehään. Hienosti meni molemmilta, upea suoritus. Viikonlopun kruunasi Sumu ollen VSP ja saaden toisen sertin. Upeaa. Onnea Krista ja Eetu. Kristakin esitti Sumun oikein mallikkaasti.

Loppusaldona siis Erittäin Hyvä viikonloppu koiramaisissa merkeissä ja tuttuja tavaten. Kiitos kasvateilleni, jotka osallistuitte tähän näyttelyviikonloppuun. Nyt treenaillaan ja suunnitellaan uusia näyttelyitä.

Sitten hieman toisenlaisia uutisia. Joudun jättämään sijoitusnarttuni Mein pois jalostuksesta. Syynä tähän on pentuna sydämessa havaittu pieni reikä joka ei ole sulkeutunut. Tämä on siis synnynnäinen,ei perinnöllinen vika. Kuitenkin mahdollinen tiineys voisi rasittaa sydäntä ja aiheuttaa vaivoja. Tällä hetkellä tämä vaiva ei vaikuta Mein elämään mitenkään. Se elää täysipainoista normaalin shiban iloista elämää perhe Retvan hyvässä hoidossa. Mei siirtyy siis kokonaisuudessaan heidän omistukseen.

Katsotaan mihin näyttelyihin suunnataan seuraavaksi.

imgp3807.jpg


Yenie's Junichiro

imgp3801.jpg

Yenie's Izayoi No Tsuki

imgp3799.jpg

Yenie's Go Ichijo

22.9.2013 Hyvinkää: BOS, CAC

09.06.2013 Tuuri: BOS, CAC

09.06.2013

Näyttelyuutisia

25-26.5 Järjestettiin ensimmäinen Nippo show Venäjällä. Järjestäjänä oli Venäjän Nippo Club, joka on perustettu viime syksynä. Sain kutsun tähän näyttelyyn keväällä ja päätimme lähteä katsastamaan tapahtuman. Tapahtuma järjestettiin Pietarissa.

Lauantaina oli seminaari, jossa käytiin läpi shiban rotumääritelmää ja sitä, miten Nippo näyttelyssä arvostellaan. Luennoitsijana näyttelyn tuomari Yoshiyuki Mizuko. Illemmalla oli sitten yhteinen ruokailu ja illanvietto.

Sunnuntaina oli itse näyttely. Mukaan oli ilmoitettu 74 shibaa. Venäjältä, Latviasta ja me ainoana Suomesta. Näyttely käytiin täysin Nippo sääntöjen mukaisesti. Giza oli SEIKEN-luokassa (avoin). Tässä luokassa oli yhteensä 8 koiraa ja Giza sijoittui hienosti toiseksi, kera hienon arvostelun. Olimme todella tyytyväisiä. Tuomari oli myös erittäin tarkka esittämisestä. Esittämisen piti tapahtua vapaasti ja näyttelytaluttimen tuli olla 45 asteen kulmassa.

Kaiken kaikkiaan hieno viikonloppu. Ihana tutustua ihmisiin ja lämmin ilmapiiri, mikä koko viikonlopun ajan vallitsi. Voiko erikoisnäyttelyltä enempää toivoa?

Muuten näyttelyrintamalla on mennyt hienosti. Kuopiossa 25.5 Yenie's Feodora "Helmi" oli ROP. Tänään 9.6 Yenie's Go-Ichijo "Sumu" oli toisessa näyttelyssään ollen VSP ja saaden ensimmäisen sertin. Onnea Krista ja Eetu.

Show news

On 25-26.5 We visited at St. Peterburg Russia. There was Russian Nippo Club organised first Nippo show at Russia. Weekend was great. On saturday there was an seminar about shiba and on sunday show. Judge was Yoshiyuki Mizuko. There was 74 shibas. The show was on Nippo rules. Giza was at Souken class(open). There was 8 females at the class and Giza was second, with great judgement. We were happy. It was very nice weekend at St. Peterburg.

Yenie's Feodora at Kuopio dog show BOB. Yenie's Go-Ichijo today at Tuuri dogshow and his second show BOS and got first CAC.

13.05.2013

Eilinen ihanan aurinkoinen päivä vietettiin koiranäyttelyn merkeissä. Näyttely oli Kansainvälinen Royal Canin show Helsingin Tuomarinkartanossa. Tällä kertaa olin ilmoittanut vain Domin ja Sisun sinne. Y Junichiro "Domi" suoritti ensiesiintymisensä junioriluokassa. Domia hieman jännitti pöydällä olo, mutta muuten esiintyminen meni oikein mallikkaasti ensikertalaiselta. Tuloksena oli JUN EH JUK1. Domi voitti luokkansa, luokassa oli 3 osallistujaa. Nartuissa Tolkan All Of Heartbrake "Sisu" oli nuortenluokan ainoa osallistuja ja sai laatuarvostelussa ERI, ei muuta. Molemmille tuli myös hyvät arvostelut.

Kiitos Satu ja Niko kun toitte Domin näyttelyyn. Näyttelypäivää oli oikein mukava viettää hyvässä säässä ja ystäviä tavaten.

Näyttelyrintamalta kuuluu muutenkin hyvää. Pirjo on taas kierrellyt Helmin ja Harun kanssa näyttelyissä ja tuloksia on tullut. Vaasassa 13.4 Haru PN2 VACA. Viime viikonloppuna Helmi ROP. Onnittelut taas Pirjolle.

ENG Shownews: Yesterday we spent warm day at INT Royal Canin dog show. Yenie's Junichiro was first time at dog show in juniorclass. He got VG and won his class (3 participiants). Also Tolkan All Of Heartbrake was at show. She was at intermediate class and got EXCellent. Both got good critiques.

13.4 at Vaasa dog show Yenie's Go-Sakuramachi was BB2 + RES CACIB. Last weekend Yenie's Feodora won BOB.

14.03.2013

3.3 lenkkeiltiin porukalla Seurasaaressa ilman ollessa mukava. Paikalla olivat: Mei, Rei, Sumu, Hiroko, Domi, Nori, Sisu ja Zora sekä tietenkin Aiko ja Giza. Aikoa ja Gizaa ei ehkä niin hirveästi miellyttänyt lasten tapaaminen, mutta hyväksyivät ne kuitenkin. Kiitos kaikille mukana olleille, oli mukava nähdä teitä. Loppu keväästä tavataan sitten pik-nikin merkeissä.

Viime viikonlopulta tuli taas hyviä näyttelyuutisia. Y Go-Sakuramachi = Haru oli VSP Juukan ryhmänäyttelyssä. Onnittelut jälleen Pirjolle.

ENG. Puppymeeting at Seurasaare went very well. There where 7 "puppies" and we had very nice weather. Thank You all that were at place.

Show news: Yenie's Go-Sakuramachi BOS at Juuka dog show last weekend. Congratulations to owner Pirjo.

imgp2521.jpg

imgp2530.jpgimgp2541.jpg

imgp2549.jpgTunnelmia pentutreffeiltä 3.3 Seurasaari

imgp2566.jpg

24.02.2013

Tämä viikko on ollut todella koirapainotteinen. Viikolla tuli vietettyä 3 iltaa Lahdessa koirien kanssa shibojen tuomarikoulutuksessa ja kolleegiossa kahtena iltana. Eilinen päivä tuli vietettyä Sukoka:n (Suomen Koirankasvattajat ry) erittäin antoisilla kasvattajapäivillä.

Tämä päivä sitten kuluikin Shiba ry:n vuosikokouksessa, jossa palkittiin vuoden menestyneimmät koirat. Vuoden shiba kilpailussa toiselle sijalle tuli Yenie's Feodora, omistaja Pirjo Appelgeren. Onnittelut! Vuoden jalostusnarttu toinen sija Headstyle Tatsutahime "Aiko", kiitos kasvattajalle Riitta Lehdolle ihanasta Aikosta. Vuoden shiba kasvattaja toinen sija Kennel Yenie's.

Eilisen päivän kruunasi myös uusi Yenie's valio. Yenie's Go-Sakuramachi oli Tuusniemen ryhmänäyttelyssä ROP, SERT -> FI MVA. Onnittelut omistajalle Pirjo Appelgrenille.

New FI CH Yenie's Go-Sakuramachi / Uusi Suomen Muotovalio Yenie's Go Sakuramachi

haru1.jpg

15.02.2013

Näyttelyuutisia / Great show news

Viime perjantaina tähän aikaan oli vielä koiran pesu ja föönaus menossa sekä viimeisten tavaroiden pakkaaminen. Tämän jälkeen Hanna Parmalan ja Hemin (Natural Kurosawa = Gizan "sulhanen") haku ja suunta kohti länsisatamaa. Siellä pakkasimme koirat MiliaM koiranäyttelymatkojen järjestäjän bussiin ja näyttelymatka voisi alkaa. Tässä vaiheessa haluan kiittää matkanjärjestäjää upeasti järjestetystä matkasta sekä tietenkin Hannaa todella mahtavasta reissuseurasta.

Viikonloppu vietettiin koiranäyttelyn merkeissä. Lauantaina 09.2 Tallinnan KV näyttelyssä ja sunnuntaina 10.2 Latviassa Valmieran kansallisessa koiranäyttelyssä. Näyttelyt olivat hyvin järjestettyjä ja niissä oli hyvä fiilis.

Näyttelymenestys oli mahtava. Saatiin sitä mitä haettiin ja lauantaina tuli vähän extraakin. Giza lauantaina ROP, CACIB, SERT, Tallinna Winter Cup Winner 2013, EE MVA ja RYP 2. Aivan mahtavaa. Tuota ryhmässä sijoittumista en osannut odottaa. Hemi oli PU3, VACA. Sunnuntaina oltiin sitten Valmierassa. Giza PN 2, SERT-> LT MVA, Hemi PU2, SERT -> LT MVA. Hieno reissu kaikenkaikkiaan.

ENG: Great shownews!! Last weekend we went to Tallinn and Valmiera dog show.

At Tallinn success was great. Handzimemesite Giza BOB, CACIB,CAC -> EE CH, Tallinn Winter Cup Winner 2013 and BIG 2!! Natural Kurosawa (Gizas puppies father) was also with and got BM 3, RES-CACIB.

At Valmiera (Latvia) Handzimemesite Giza BB 2, CAC-> LT CH. Natural Kurosawa BM 2, CAC -> LT CH.

wp_000202.jpg

09.02.2013 Tallin Int Dog show: Handzimemesite Giza BOB,CACIB,CAC->EE CH, Tallin Winter Cup Winner, BIG 2

10.20.2013 Valmiera (Latvia) national dogshow

wp_000207_rajattu.jpg

Handzimemesite Giza BB2, CAC -> LT CH

wp_000209.jpg

Natural Kurosawa BM 2, CAC -> LT CH

23.12.2012

HYVÄÄ JOULUA JA ONNELLISTA UUTTA VUOTTA

MERRY CHRISTMAS AND HAPPY NEW YEAR

imgp1295.jpg

Kiitos kaikille kasvattieni omistajille niistä ihanista viesteistä mitä olen vuoden aikana saanut. On ihanaa lukea, että kaikilla menee hyvin. Olenkin miettinyt, jos tehtäisiin pieni yhteislenkki jo tuossa alkuvuodesta, siitä laitan tietoa sitten sähköpostilla. Kiitos yhteistyöstä ja ihanista kodeista, joihin kasvattini ovat päässeet.

Seuraavat pentusuunnitelmat ovat vuodelle 2014. Ensi vuonna järjestän taas joukkotarkastuksen toukokuun tienoilla. Siitä sitten enmmän infoa lähempänä. Näyttelyitä on myös tarkoitus kierrellä, katsotaan kuinka monta Yenie's kasvattia käy näyttelyissä ensi vuonna.

Nyt on aika rauhoittua joulun viettoon ja nauttia yhdessäolosta.

09.12.2012

Lauantaina 8.12 KV Helsinki Winner näyttelyyn osallistui muutama kasvattini hyvin tuloksin ja hienoin arvosteluin. Ensiesiintymisensä suoritti Y Izayoi No Tsuki "Mei" saaden JUN ERI JUK 3 SA. Y Favoritka "Hiroko" oli myös mukana saaden AVO ERI AVK 1 SA. Paras narttuluokassa kumpikaan ei sijoittunut. Myös Tolkan All Of Heartbrake " Sisu" oli mukana saaden JUN H. Sisulla oli karvat jääneet kotiin, mutta esiintyminen sujui hyvin. Y Go-Sakuramachi"Haru" ja Y Feodora "Helmi" oli ilmoitettu, mutta eivät olleet turkissa, joten olivat jääneet kotiin.

Sunnuntai meni myös messukeskuksen koiranäyttelyssä, kun vuorossa oli Voittaja näyttely. Tänään keskityin vain kehän seuraamiseen, omia koiria ei kehässä ollut.

ENG: Helsinki Winner International dogshow Yenie's Izayoi No Tsuki, first time at dog show and good result: JUN EXC , JUN class 3 and CQ. Yenie's Favoritka EXC, OPEN class 1 and CQ. Also Tolkan All of Heartbrake was at show and got JUN Good. She was out of coat.

05.12.2012

Aika on taas vierähtänyt ja Gizan pentujen aika lähteä pikkuhiljaa omiin koteihinsa. Onnea matkaan Zora, Kuro ja Baikal.

v__57bd.jpg

Seuraava etappi onkin sitten vuotuinen messukeskuksen kansainvälinen koiranäyttely.

25.10.2012

Y Hamakaze terveystutkimustulokset tulivat Kennelliitosta lausuttuna: Lonkat A/A, kyynärät 0/0. Upeat tulokset, onnittelut Suville ja Juholle Kentan hienoista tuloksista.

Gizan pennut syntyivät 18.10.2012. Yksi tyttö ja kaksi poikaa. Kaikki väriltään black&tan. Pentueen isänä upea Natural Kurosawa = Hemi, joka myös black&tan väriltään.

ENG Giza's puppies are now 1 week. On 18.10 born 1 female and 2 male, all black&tan. Litters father is black&tan Natural Kurosawa.

14.10.2012

Pentutapaaminen Luukissa. Tehtiin mukava lenkki ihanan syyssään vallitessa. Lenkin päätteeksi pidettiin vielä pienet näyttelyharjoitukset. Kiitos kaikille mukana olleille: Rei, Mei, Sumu, Aiko, Giza ja Yuki (kuva Marisa Aapa).Seuraava lenkki ensi keväänä ja toteutetaan se pienimuotoisen piknikin merkeissä. Nyt jäämme odottelemaan Gizan pentujen syntymää.

pentutapaaminen_14.10.2012_b.jpg

29.9.2012

Keskiviikko ilta vierähti järjestämäni joukkotarkastustutkimusten parissa Mevetissä. Tällä kertaa mukana vain yksi kasvattini Y Hamakaze joka sai hienot tulokset: silmät terveet, polvet 0/0, lonkat A/A ja kyynärät 0/1. Nyt odotellaan vain Kennelliitosta vielä lausunnot lonkkien ja kyynärien suhteen. Mukana tässä joukkotarkastuksessa oli myös muita shiboja sekä yksi amerikan akita ja yksi welsh corgi cardigan. Kiitos kaikille mukana olleille, Seuraavan joukkotarkastustilaisuuden järjestän ensi keväänä.

Näyttelytuloksia: Sijoitusnarttuni Sisu (Tolkan All Of Heartbrake) käväisi Anniinan kanssa SSKY:n erikoisnäyttelyssä oleen pentuluokan toinen ja sai myös KP:n. Hienoa tästä on hyvä jatkaa.

Pentureffit tarkoitus pitää 14.9 ja tästä olen laittanut kasvattieni omistajille sähköpostia. Gizan pentuja odotetaan syntyväksi vko 42.

3.9.2012

Näyttelyuutisia: Helsinki Mastery syysnäyttely Giza paras narttu2 . Yenie's Go-Ichijo suoritti ensiesiintymisensä virallisessa näyttelyssä ( vuosi sitten oli erikoisnäyttelyn VSP-pentu). Tuloksena nuortenluokassa laatuarvostelu ERI ja luokkansa toinen. Oikein hienosti Sumu esiintyi, vaikka karvat oli jääneet jonnekkin matkan varrelle. Kiitos Eetu ja Krista kun toitte Sumun näyttelyyn. Tästä on hyvä jatkaa.

ENG: Helsinki Mastery dogshow Handzimemesite Giza best bitch 2 and Yenie's Go-Ichijo at his first show in open class: excellent and second in class.

18.8.2012

Näyttelyuutisia

Tuomarinkartano 11.8 Giza oli VSP + SERT ja näin ollen Gizasta tuli Suomen muotovalio!

Pirjo on kiertänyt näyttelyitä Helmin ja Harun kanssa ja täytyy sanoa, että hienosti on mennyt. Kasvattaja on ylpeä.

27.5 Joensuu, Helmi ROP, CACIB. 7.7 Kokkola, Haru ROP,SERT ja Helmi PN2 CACIB. 14.7 Oulu Helmi ROP,CACIB. Kuopio 3-5.8 Helmi 2X VSP, 1X ROP, 3X CACIB. Isot onnittelut Pirjolle hyvästä näyttelymenestyksestä.

Järjestän joukkotarkastuksen 26.9 ja siitä on tullut kasvattieni omistajille infoa sähköpostitse. Syksymmällä tavataan taas pentutreffien merkeissä, siitä infoa sähköpostitse myöhemmin.

ENG: Showresults

Helsinki dogshow 11.8 Giza was BOS and got CAC -> NEW FIN CHAMPION !

Also Pirjo with Helmi (Y Feodora) and Haru (Y Go-Sakuramachi) have made good results at dogshows

27.5 Joensuu, Helmi BOB, CACIB. 7.7 Kokkola, Haru BOB,SERT ja Helmi BF2, CACIB. 14.7 Oulu Helmi BOB,CACIB. Kuopio 3-5.8 Helmi 2X BOS, 1X BOB, 3X CACIB. Big congrats to Pirjo!

12.06.2012

Takana mukava viikonloppu. Sunnuntaina pidettiin kennel Yenie's pentutreffit lenkkeilyn merkeissä. Teimme mukavan lenkin Luukin ulkoilualueella ja ilma oli mitä mahtavin. Mukana olivat: Mei, Rei, Viiru, Nori, Hiroko, Sumu ja Sisu omistajineen. Kiitos mukana olleille. Oli kiva nähdä teitä ja kuulla, että kaikilla menee hyvin. Ensi syksynä otetaan uusiksi.

Ihanan päivän täydensi kasvattieni näyttelymenestys. Tuurin näyttelyssä Y Feodora "Helmi" oli VSP ja Y Go-Sakuramachi "Haru" ERI PN2 SERT. Tämä oli Harun toinen sertti. Onnittelut jälleen Pirjolle.

Syksymmällä olen järjestämässä kasvateilleni joukkoterveystarkastusta. Tästä tulee myöhemmin infoa sähköpostilla.

ENG: On sunday we had puppy meeting. Also got good news from showring. Tuuri national dogshow Yenie's Feodora BOS and Yenie's Go-Sakuramachi EXC best bitch2 and CC

imgp1632.jpg

27.05.2012

Gizan pentu "Domi" oli aika lähteä omaan kotiin. Onnea matkaan ja onnea uusille omistajille. Viikonloppu oli näyttelyiden suhteen mahtava. Vaikka omia koiria ei ollutkaan näyttelyissä, niin Helmi = Yenie's Feodora hoiti homman. Eilen Joensuun kaikkien rotujen näyttelyssä ROP ja tänään Joensuun kansainvälisessä näyttelyssä ROP kera CACIB:n. Onnea omistajalle Pirjo Appelgrenille. Kyllä kasvattaja on taas tyytyväinen kasvattinsa menestyksestä. Seuraavia näyttelyitä odotellessa.

Aikon ja Gizan turkit näin pentujen jälkeen eivät ole kunnossa, mutta syksyllä sitten olisi tarkoitus suunnata niidenkin kanssa näyttelyihin. Jenda siirtyi viettämään ansaittuja eläkepäiviä, joten näyttelykehissä sitä ei tulla näkemään.

ENG: This weekend Yenie's Feodora was at two dogshows. On saturday national dogshow at Joensuu Helmi was BOB and on sunday at Joensuu international dogshow BOB + CACIB. Congratulations to owner Pirjo Appelgren at kennel Tolkan. You had great weekend!

19.5.2012

Niin se aika vierähtää ja viikon kuluttua Gizan pennun on aika lähteä omaan kotiinsa. Pentutreffit pidetään kesäkuun alkupuolella, tästä olen lähettänyt sähköpostia. Katsotaan kuinka monta Yenie's shibaa saadaan paikalle. Äitienpäivänä Aiko sai Mei-pennultaan ihanan lahjan. Herkullisen näköisen koirankeksin. Kiitos Mei!

wp_000049.jpg

Aiko ja äitienpäivälahja. Kiitos Mei.

imgp1576.jpg

Yenie's Junichiro 6vko

22.04.2012

Yenie's Inazuma Shiroi "Nori" kuulumisia tuli sähköpostitse sekä muutama kuva. Hyvin on koko Yenie's I-pentueella lähtenyt elämä sujumaan omissa kodeissaan. Pyrin järjestämään pentutreffit kesäkuun alkupuolella, tästä lisäinfoa myöhemmin. Gizalla on yksi pentu, jolle koti jo tiedossa.

nori_9_vko.jpg

Nori 9 weeks (Picture Johanna Pekonen)

05.04.2012

Yenie's Hamakaze "Kenta" käväisi visiitillä luonamme ja oikein kaunis nuori shiban alku siitä olikin kasvanut.

ENG: Yenie's Hamakaze "Kenta" visited us. He is very nice young shiba.

kenta_8kk.jpgKenta 8 months (Picture: Suvi Palmu)

31.03.2012

Niin se aika vierähtää nopeasti ja pentujen on aika lähteä omiin koteihinsa. Mei, Rei, Nori ja Viiru, onnea uusiin koteihinne ja uusille omistajille. Tässä vielä ryhmäkuva 7-viikkoisista pennuista.

p3283918_developed2.jpg

ENG: Time goes so quickly. Just puppies was born and now those are 7 weeks. Mei, Nori, Rei and Viiru good luck to new homes.

25.02.2012

Aikon pennut syntyivät 12.2. Kaksi poikaa ja kaksi tyttöä. Toinen tytöistä on valkoinen. Kaikille pennuille on koti.

Tiistaina Kuhmosta tänne Etelään saapui uusi shibani Tolkan All Of Heartbreak " Nemesis". Todellinen hurmuri pentu sieltä tulikin. Kaunis ja varustettu rohkealla luonteella. Kiitos Pirjo tästä ihanasta pennusta! Nemesis jatkoi matkaansa sijoituskotiinsa Anniinan hellään huomaan ja lunnikoiran kaveriksi. Hyvin on heillä lähtenyt sujumaan.

Myöhästyneet synttärionnittelut Yenie's F-pentueelle tuli 3-vuotta täyteen 21.2 ja Yenie's G-pentueelle tuli 1-vuosi täyteen 8.2.

imgp1456.jpg

Aiko ja pennut 12.02.2012

tumma_tytto1.jpg

Tolkan All Of Heart Break "Nemesis"

(kuva P.Appelgren)

ENG: Aiko's puppies were born at 12.02. There came 2 boys and 2 girls. Another girls is white. On Tuesday I got my new shiba Tolkan All Of Heart Break "Nemesis".

15.01.2012

Uusi vuosi on alkanut hienosti. Aiko astutettiin joulukuussa ja tällä viikolla kävimme ultrassa. Kyllähän siellä pentuja oli. Pentujen laskettu aika helmikuun alkupuolella. Tänään sain kuulla ilouutisia Kajaanin KV näyttelystä. Yenie's Go-Sakuramachi oli ROP ja sai myös ensimmäisen serttinsä. Onnittelut omistajalle Pirjo Appelgrenille sekä Mairelle.

Yenie's Favoritka "Hiroko" siirtyi sijoitussopimuksen täytyttyä Helin ja Samin ikiomaksi koiraksi.

Aiko astutettiin joulukuussa. Pentujen isänä Fukutsukasa Go Ikegami Usui Kensha. Pentuja odotellaan syntyväksi helmikuun alkupuolella.

ENG: This Year has began very well. Aiko was mated on december with Fukutsukasa Go Ikegami Usui Kensha and puppies should born in the beginning of february. Today I heard good news from Kajaani INT dogshow: Yenie's Go-Sakuramachi was BOB and got her first CAC. Gongrats to owner Pirjo Appelgren (Kennel Tolkan).

02.12.2011

Sunnuntaina 27.11 kokoontui kasvattejani Kennel Yenie's pentutapaamiseen Luukin ulkoilualueella. Ilma oli sateinen, mutta saimme jonkinlaisen lenkin tehtyä ja vaihdettua kuulumisia. Kiitos kaikille mukanaolleille. Keväällä tehdään uusi lenkki.

Mukana olivat: Hiroko, Fox ja Jiro, Frico, Kenta, Yuki sekä tietenkin Aiko ja Giza

03.10.2011

SSKY:n erikoisnäyttelyssä Heinolassa 18.9 suoritti ensiesiintymisensä Yenie's Go-Ichijo = Sumu ollen hienosti VSP-pentu. Onnea Krista ja Eetu! Giza esiintyi hieman vajaassa turkissa valioluokassa saaden ERI SA VAK4.

Hirokon pennut lähtivät uusiin koteihinsa. Seuraava pentue suunnitteilla mahdollisesti loppuvuodesta.

07.08.2011

Hirokon pennut syntyivät eilen. Tuloksena 1 poika ja 1 tyttö. Pentujen vanhemmat: Fukutsukasa Go Ikegami Usui Kensha X Yenie's Favoritka.

25.07.2011

Pentuja odotetaan syntyväksi elokuun alkupuolella.

29.05.2011

Käytiin Viipurissa näyttelyssä kolmen koiran kanssa. Mukana Fukutsukasa Go Ikegami Usui Kensha "Fuku" (om. Lehto, Laakso & Kantell) ROP, SERT -> VENÄJÄN MUOTOVALIO, Yenie's Favoritka "Hiroko" PN1, SERT (Hirkokosta tulee Venäjän muotovalio, kun saa Suomen Muotovalion arvon = yksi sertti puuttuu) ja Headstyle Tatsutahime "Aiko" PN2, SERT -> VENÄJÄN MUOTOVALIO.

22.05.2011

KV Helsinki Aptus Show Yenie's Favoritka "Hiroko" PN3 SERT

03.04.2011

Aikon pennut Sumu, Jiro ja Haru ovat muuttaneet omiin koteihinsa.

05.03.2011

Kennel Yenie's ensimmäinen valio Yenie's Feodora "Helmi". Tänään ryhmänäyttelyssä Juukassa ROP,PN, SERT ja FI MVA. Upeaa, onnittelut Helmi ja Pirjo!

helmi_2011.jpg

19.02.2011

Yenie's Feodora = Helmi on aloittanut tämän vuoden näyttelyuransa upeasti. Kajaani KV: ROP, SERT, CACIB. 19.2 Tuusniemi ryhmänäyttely ROP,SERT. Lisäksi Helmi oli Shiba ry:n Vuoden nuori shiba 2010. Paljon onnea Helmi ja Pirjo!

10.02.2011

Aikon pennut syntyivät 8.2. Pentuja tuli 2 urosta ja 1 narttu. Kaikilla pennuilla on jo kodit.

16.01.2011

Aiko kävi ultrassa ja todettiin, että pentuja on tulossa. Pennut syntyvät helmikuun alkupuolella.

Uusi koira tuli taloon: Handzimemasite Giza black&tan shiba saapui torstaina Venäjältä. Aiko ja Jenda on ottanut uuden tulokkaan hyvin vastaan.

Yenie's Feodora avasi näyttelykautensa Kajaanin KV näyttelystä ollen ROP kera SERTin ja CACIBin. Onneksi olkoon Pirjo ja Helmi!

Yenie's F-pentue on nyt sitten käynyt terveystarkastuksissa ja tulokset hyvät silmien, polvien ja lonkkien osalta.

Vuosi 2010: Näyttelyissä kierrettiin jonkin verran ja tuloksiakin tuli

Headstyle Tatsutahime "Aiko": 21.8 Kouvola ERI PN3, Hyvinkää 19.9 ERI PN1 SERT VSP ja syksyn viimeinen näyttely Karkkila 25.9 ERI PN1 SERT ROP. Aiko sai viimeisen serttinsä ja siitä tuli FI MVA!

Yenie's Favoritka "Hiroko" kävi myös muutamissa näyttelyissä ja saavutuksena Helsinki 5.9 ERI PN1 SERT VSP, Helsinki Winner ERI NUK1.

Myös kasvattini Yenie's Feodora "Helmi" on kierrellyt ahkerasti näyttelyissä ja saldona 3 X ROP, 1 X VSP. 5 X SERT ja 3 X CACIB.

Cantabile Raniah "Jenda" on pitänyt pitkän näyttelytauon, mutta palannee kesällä 2011 veteraanikehiin.

7.04.2018